Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den skarpe AMOLED skærm gør, at uret næsten kan ligne et mekanisk ur på afstand. (Foto: Samsung PR)

Test: Samsungs nyeste smartwatch deler vandene: Vil skuffe en stor gruppe af brugere

Som smart-ur er det nye skud fra Samsung bestemt godkendt - men kun hvis du har Android.

Jeg tror, at dette smart-ur vil dele køberne mellem dem, der roser og dem, uddeler ris. Sådan har det i hvert fald været for mig.

Det er den korte konklusion efter lidt mere end en uge med Galaxy Watch 4 Classic på håndledet.

Den lille skærm står ret flot og kører helt flydende. Det er bestemt godkendt.

Skærmen reagerer fint og hurtigt på tryk. Ikke som de bedste på markedet (læs: Apple Watch), men bestemt godkendt.

Prisen er 2.999 kroner for bluetooth-varianten. Vil du have 4G med, skal du smide 3.399 kroner for uret, der i testversionen har en 46 mm urkasse. Uret fås i andre varianter og størrelser.

Så ikke ligefrem billigt, men du får også AMOLED-skærm, en dual-core-processor og alt det, som man ellers kan forvente i et top smart-ur.

Kun til Android

Som Apple-bruger henter jeg Wearable-appen, og den har ikke Watch 4 på listen. Men både min bluetooth på iPhone og appen kan se uret. Så jeg begynder at parre de to.

Men ak - trods mange forsøg understøttes uret ikke af iOS i øjeblikket. Jeg vil dog gætte på, at det vil komme i fremtiden. Samsung kunne dog ikke give et svar på dette, da jeg spurgte.

Med en Android-smartphone (ikke Samsung) nåede jeg til gengæld ikke at åbne for nogen app, før den selv havde fundet uret og bad mig gå i gang med opsætning.

Opsætning og tilslutningen på en Android-smartphone er en øjenåbner. Det foregår virkelig overbevisende og hurtigt.

Smart smart-ur

De små ikoner på uret, der er genveje til funktioner, fungerer overraskende godt.

Selvom de er små, er de lette at ramme og uret reagerer hurtigt. Det kræver lidt tid at huske hvilken vej, du skal swipe på skærmen for at få forskelige muligheder.

Jeg nåede ikke at huske dem i den uge, hvor jeg anvendte uret. Men det siger måske mere om mig....

På armen ser det godt ud. Skærmens skarphed og klarhed betyder, at det er nemt at læse selv små meddelelser.

Når skærmen er slukket, ser uret faktisk bedre ud i virkeligheden på armen end på billeder. Metalkassen er nydeligt konstrueret, og den let nedsunkne skærm giver et flot look.

Mangler til træning

Det er kedeligt at gennemgå smartur-funktionerne. Lad os fastslå, at de er omfattende, og at der er rigeligt at lege med.

Som træningsur halter Samsung lidt efter. Det er ikke intuitivt som hos konkurrenter som Garmin, hvor du hurtigt finder frem til den træningsform, som du ønsker at arbejde videre med.

Og det er faktisk OK, da Galaxy Watch 4 jo ikke bliver markedsført som et rendyrket træningsur.

Efter et par swipes finder jeg hurtigt ud af, at man kan næsten lige så meget som på et træningsur.

Og når der løbes, kommer den gode skærm igen til sin ret. Det er nemt at aflæse med selv fire forskellige informationer om mit løb.

På telefonens app kan du aflæse alle detaljer, og her er Samsung faktisk næsten på højde med de bedste og mere træningsorienterede ure.

Under brug slukker skærmen, og det gør den nok for at spare batteri. Det er dog et punkt, som jeg finder ret irriterende. Jeg har ikke behov for at skulle aktivere skærmen, når jeg skal se data under for eksempel løb.

Pulsmålingen på håndledet er også lang tid om at gå i gang. Flere gange kommer den først med måling efter tre til fire minutter. Stort irritationsmoment.

Når den så måler, er den meget tæt på at måle de samme værdier, som Garmin og andre viser. Det betyder, at det ikke er ultra-præcist, men ikke værre end konkurrenterne. Så bestemt godkendt.

Forbedret GPS

GPS finder Samsung fint hurtigt, og i testperioden var der ikke udfald. Den kunne dog ikke finde GPS et par steder, hvor jeg ved, at kun de bedste kan finde satellitter.

Så igen: Ikke overbevisende, men godkendt for et ur i denne klasse.

Batteritiden er reelt kun nogle dage. Det er som mange andre smart-ure, men langt fra dem, der dedikeret til træning.

Mit temperament holder ikke til et ur, der kun holder til et par dage på batteriet. Også selv om det er ret hurtigt til at lade op via den trådløse oplader.

Derfor: Er du Android-bruger og vil have et smart-ur, der også kan bruges til træning, er det værd at tjekke ud.

Uret er ret godt på mange vigtige punkter, men minuspunkterne trækker også godt ned. Derfor lander jeg karakteren på middel. Men med pil opad.


Loading ikon