Artikel top billede

Stortest: Blandt disse fem luksus-hovedtelefoner er mange perler og især én overrasker med forbløffende god lyd

Test: Sony, Yamaha, B&O, Bose og Sennheiser tilbyder alle lækre store hovedtelefoner med anti-støj funktion i den gode og dyre ende. Vi har haft fem modeller på testbænken og har stortesten - og resultaterne - klar til dig her.

Sony, Yamaha, B&O, Bose og Sennheiser tilbyder alle lækre store hovedtelefoner med anti-støj funktion i den gode og dyre ende.

Men på trods af de nærmest identiske specifikationer, når det kommer til produkter i prisklassen omkring 3.000-4.000 kroner, så er der virkelig stor forskel mellem de fem modeller, som vi tester her.

Alle fem hovedtelefoner leverer høj klasse, det er konklusionen. Alle fem, som jeg har testet gennem de seneste par måneder, kan alle være sig selv bekendt.

Bevares, når prisen hedder op mod 4.000 kroner, så skal kvaliteten også være helt i top.

Og det er den som sagt hos dem alle, hvor fællesnævneren er trådløse over ear-typer med anti-støj funktion.

Forskellene er bestemt til at få øje på, hvorfor det er personlige præferencer, der spiller ind på dit valg.

Under alle omstændigheder skal du nok finde det sæt, der matcher her. Eller hvilken retning, du skal gå næste gang, der skal investeres. Personligt var der et par øjenåbnere fra uventet kant.

Læs mere om de enkelte herunder...

Sony WH-1000MX4: Maksimal støj undertrykkelse

Det er især den vilde anti-støj funktion, der stjæler billedet det øjeblik, du bruger Sony. På godt og ondt - for den er så effektiv, at det næsten opleves klaustrofobisk.

Du kan heldigvis justere graden, og det gør det oplevelsen lidt bedre. Men uanset hvilken grad du vælger, så kan det høres (negativt) på musikken, så snart anti-støj slås til.

Det er normalt hos alle hovedtelefoner, men lidt mere udbredt her. Ellers kendetegnes lydbilledet ved at være skarpt med mange detaljer. Og også lidt for hifi-agtigt med for lidt musikalsk flow. Det klinger med andre ord ikke så naturligt.

Mange vil dog kunne lide lydbilledet, der især klæder popmusik. Og på mange måder er Sony en helt igennem solid hovedtelefon og oplagt til dig, der ikke kan få støjen lagt nok til ro, så at sige.

Yamaha YH-L700: Formidabelt lydbillede

Skal du kun vælge for lydkvalitet, er der ingen over Yamaha. Det gælder selv, når vi har lagt prisen, som ligger små 1.000 kroner højere end de fleste konkurrenter, med i ligningen.

Der er en dynamik og en naturlighed over den måde, der gengives på, at du skal til kablede hifi-hovedtelefoner for at opnå samme lækre lydbillede.

Læg dertil et sæt meget velfungerende hovedtelefoner både hvad angår anti-støj og ikke mindst en formidabel byggekvalitet, og det er næsten en no-brainer at vælge Yamaha.

Men de er som sagt lidt mere kostbare end de fleste konkurrenter. Læg dertil at de er fysisk lidt store, og at designet nok ikke falder i alles smag.

Personligt min favorit både hvad angår lyd og design. Så giv dem et skud, inden du træffer dit valg.

B&O HX: Så lækker at man bare må eje

De er usædvanligt lækre. Intet mindre. Det er ikke unormalt med B&O, men her har den fået par streger ekstra. Det lyse læder er af meget høj kvalitet. Kombineret med poleret aluminium gør det, at du må eje, inden du lytter.

Pasformen er fantastisk, og de smyger sig lækkert om dine ører. Det bløde læder er mere lækkert, end billedet kan afsløre.

Læg dertil, at gengivelsen er blevet bedre. Bevares, den har aldrig været ringe, men her har den fået et nøk opad. Derfor glider musikken bedre og med større dynamik og overskud end normalt.

De er lydmæssigt ikke den bedste i klassen, men de er så godt med, at det sammenholdt med den lækre finish og komfort gør, at de er topudfordrere til din næste hovedtelefon. Og en meget positiv overraskelse for mig, der har prøvet stort set alle B&O's hovedtelefoner.

Bose QuietComfort 45: Stadig bedst på anti-støj

Bose har ry for at være bedst til støjundertrykkelse. Og det er de stadig. Det beviser QC45 med al tydelighed.

Det er altså meget godt gået i et marked, hvor konkurrenterne har haft mange år til at indhente dem.

Bose lyder mere naturligt, når du slår antistøjen til. Musikken belastes så at sige ikke så meget som hos mange konkurrenter. Og det er et kæmpe plus.

Lydmæssigt er de meget behagelige, men ikke de bedste i prisklassen. Til gengæld er de ekstremt lette at pakke sammen, lette og rare at have på, og derfor også (stadig) den bedste rejsemakker til din streamingtjenester.

Sennheiser Momentum Wireless: Retro design med lækre toner

Designet stjæler billedet i Momentum Wireless. Der er dømt retro i bedste stil, og der er tale om et sæt, som du næsten må eje bare på grund af det.

Men kommer du tæt på, er det tydeligt, at finishen ikke er så god. Kvaliteten generelt er for så vidt i orden. Det kunne bare være gjort endnu mere lækkert end den lidt kedelige metalstang og lidt tarvelige anordning, som du justerer hovedtelefonerne på. Knapper med mere kunne have bedre finish.

Og det er ikke i orden, når prisen er oppe på 3.000 kroner. Lyden er der til gengæld ikke noget at klage over. Der er et godt flow og et homogent lydbillede, der tydeligt spejler, at Sennheiser er en af de seriøse lydsnedkere gennem årtier.

Anti-støj funktionen er på det jævne, men godkendt. Så det er bestemt et sæt hovedtelefoner, som du skal have i hånden og på hovedet, før du træffer dit valg.

Konklusion: Det svære valg

I stortesten har jeg to klare favoritter, og personlige præferencer gør, at jeg ville gå med Yamaha, som den bedste.

Yamaha leverer formidabel lyd, høj komfort og flot anti-støj funktion. B&O har et flottere design, er lidt mere behagelige at have på og yder også højt på alle parametre. Så en klar nummer to og dem, som du bør tjekke ud, hvis Yamahas design bliver lidt for studieagtigt til din smag.

Sony, Bose og Sennheiser har hver deres forcer, og her ville jeg klart vælge Bose, hvis jeg flyver meget på grund af den eminente støjkontrol. Sennheiser er valget omkring de 3.000 kroner, hvis du alene måler på lydkvalitet.


Loading ikon