Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

CIO i FLSmidth, Kenneth Svendsen, skifter til DSV - bliver CIO i DSV Solutions

Danske DSV har været på rov hos FLSmidth, hvor man har sikret sig underskriften fra FLSmidths group CIO. Han skal nu være CIO for en af DSV's tre store divisioner.

Transportgiganten DSV har ikke blot checkhæftet fremme for at købe den ene virksomhed efter den anden. DSV har denne gang kapret CIO fra en anden dansk gigant.

Hos FLSmidth har DSV fået fingrene i group CIO hos FLSmidth, Kenneth Svendsen.

Han slutter sig nu til DSV som divisions-CIO for DSV Solutions, og har første arbejdsdag i dag, 1. juni.

Dermed siger Kenneth Svendsen farvel til FLSmith, hvor han nåede at være i mere end fem år.

Her har han både arbejdet under tidligere CIO Mads Madsbjerg og siden finske Mikko Tepponen, der som ny CDO overtog ansvaret for alle it-operationer

Hos DSV bliver der nok at se til med at integrere opkøb og sikre effektive logistiksystemer under og i tæt samarbejde med group CIO og medlem af topledelsen, Jesper Riis.

Stået i spidsen for it-transformationen hos FLSmidth

Hos FLSmidth har Kenneth Svendsen i de seneste lidt over to år stået i spidsen for it-transformationen af den danske ingeniørmastodont og haft ansvaret for 250 ansatte på tværs af mange lande.

Han har blandt andet haft ansvaret for en lang række applikationer, ERP, infrastruktur og drift, cybersikkerhed og it-strategi.

"Transformationen fra ældre it til moderne digitalisering med stærkt forretningsfokus har resulteret i så mange fantastiske resultater fra meget stabil drift til effektive og fleksible omkostningsmodeller," skriver Kenneth Svendsen på Linkedin, hvor han remser nogle af de vigtige succeser op:

"Herunder implementering af nye måder at arbejde på, innovation fra hjertet, automatiseringer, moderne arbejdspladser, stærkere cybersikkerhedsfokus, lean og effektiv styring, applikationskonsolideringer og understøttelse af kritisk infrastruktur, der gør det muligt at arbejde når som helst og hvor som helst."

Tidligere agerede Kenneth Svendsen CTO for FLSmidth i lidt over tre år.

Hos DSV skal den nye CIO stå i spidsen for DSV Solutions, der driver hundredevis af logistikfaciliteter, der samlet består af seks millioner kvadratmeter.

Imens er CIO-stafetten hos FLSmidth givet videre til Rikke Holtze, der i de seneste halvandet år har været head of business applications.