Artikel top billede

(Foto: IBM)

Så gik den ikke længere: IBM fyrer ansatte i Rusland

IBM’s topchef har tidligere ytret tvivl om, hvor længe selskabet ville være i stand til at holde sine ansatte i Rusland på lønningslisten, været tøvende med at lukke ned i landet, men nu går den ikke mere. Fyringerne er begyndt.

IBM er begyndt at afvikle sin forretning i landet, og medarbejderne er begyndt at blive afskediget, skriver Reuters på baggrund af et notat, der er blevet sendt til personalet.

"I takt med at konsekvenserne af krigen fortsætter med at stige, og usikkerheden om dens langsigtede konsekvenser vokser, har vi nu truffet beslutningen om at gennemføre en velordnet afvikling af IBM's forretning i Rusland," skrev Arvind Krishna til medarbejderne.

Det fremgår ikke konkret, hvor hurtigt fyringerne vil finde sted, eller om der er tale om alle landets ansatte uden undtagelse, men i en melding fra IBM til Reuters lyder det, at selskabet "vil fortsætte med at stå ved dem og tage alle rimelige skridt for at yde støtte og gøre deres overgang så velordnet som muligt."

Har været svært at beholde de ansatte

IBM indstillede sine forretningsmæssige aktiviteter i Rusland tilbage i marts, som følge af krigen i Ukraine, men beholdte sine – ifølge LinkedIn-data – 1000 ansatte i landet på lønningslisten,

IBM’s topchef, Arvind Krishna, oplyste i den forbindelse, at man ikke ønskede at straffe de ansatte, som ikke havde noget med krigen at gøre.

Samtidig blev det understreget, at situationen med de mange restriktioner gjorde det svært at beholde de ansatte.

"Dag for dag og uge for uge, kan vores evne til at holde arbejdere på lønningslisten forsvinde," sagde topchefen tilbage i maj ifølge Reuters.

Nu går den så ikke længere.

Den russiske forretning stod sidste år for 300 millioner dollar af IBM’s samlede omsætning på 57,4 milliarder dollar.

Det er ikke kun hos IBM, at Rusland mister tech-arbejdspladser. For nyligt har Google meddelt, at selskabet vil erklære sig konkurs i Rusland, da russiske myndigheder har frosset selskabets aktiver i landet.

Derudover har en lang række virksomheder enten skåret i forretningen eller trukket sig ud af landet, siden krigen startede.