Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 11.000 beboere i Brande- og Giveområdet får langt flere tv- og internetudbydere / Bill Gates: Kryptovalutaer og non-fungible token er fup / Ny dataanalytiker skal hjælpe kvindelandsholdet til succes

Morgen-briefing: 11.000 beboere i Brande- og Giveområdet får langt flere tv- og internetudbydere / Bill Gates: Kryptovalutaer og non-fungible token er fup / Ny dataanalytiker skal hjælpe kvindelandsholdet til succes / EU risikerer at misse digital målsætning for 2030

Mornings. Så blev det fredag, og her får du ugens sidste overblik over de korte men vigtige it-nyheder indsamlet og destilleret af redaktionens fremskudte lyttepost mod syd. Ved roret: Niels Veileborg

11.000 andelshavere i Brande- og Giveområdet får langt flere tv- og internetudbydere

Norlys og Midtjyllands Elektricitetsforsynings Selskab, MES, har indgået en aftale om, at Norlys skal levere og vedligeholde den tekniske løsning, der skal åbne MES-fibernettet for flere udbydere af internet og tv.

Det betyder, at ca. 11.000 andelshavere i Brande- og Giveområdet fremover kan vælge mellem langt flere tv- og internetudbydere.

MES har siden 2007 etableret fibernet i områderne omkring Brande, Give, Ejstrupholm, Sdr. Omme og Filskov. MES’ samarbejde med Norlys skal sikre et fortsat stabilt net, der er gearet til fremtidens hastigheder og et stigende antal kunder.

Som en del af samarbejdet opsætter Norlys nyt udstyr i fibernettet og sikrer driften og overvågningen af nettet. Det er stadig MES, der udruller fiber og står for installation og fejlretning på fiberboksene hos brugerne.

Bill Gates: Kryptovalutaer og non-fungible token er fup

Microsoftstifter Bill Gates er bestemt ikke fan af kryptovalutaer og non-fungible token, skriver CNN.

På en TechCrunch-konference forleden sagde han, at de såkaldte digitale assets-tendenser bygger 100 procent på ‘the greater fool theory’ - altså ideen om, at der altid er en, der er dummere end dig selv, som du kan tørre din dårlige investering af på.

Hans kommentarer kom i forbindelse med den seneste tids voldsomt store fald inden for kryptovalutaer.

Gates foretrækker at investere 'gammeldags' i virksomheder og andre typer af producerende enheder.

Ny dataanalytiker skal hjælpe kvindelandsholdet til succes

Det danske kvindelandshold i fodbold får nu tilknyttet en dataanalytiker fra Atea, som skal hjælpe med at optimere landsholdets taktiske forberedelser. Det vil allerede få betydning for kvindernes deltagelse i sommerens EM i England.

”Der er ingen tvivl om, at muligheden for systematisk at benytte data, som vi har set med herrelandsholdet, vil give os en stor fordel i mødet med vores modstandere til EM. Hvis vi for eksempel kender sandsynligheden for, hvor brasilianernes målspark havner allerede inden kampstart, vil det gøre en stor forskel i vores forberedelser op mod EM-optaktskampen den 24. juni i Parken,” siger landstræner Lars Søndergaard

Den nye dataanalytiker, Lasse Meinert, er ansat af it-leverandøren Atea, der sponsorerer det danske kvindelandshold. Han er uddannet fra IT-Universitetet i København og tiltrådte stillingen den 1. juni.

EU risikerer at misse digital målsætning for 2030

EU-kommissionens digitale 2030-vision fra sidste år risikere at floppe, lyder en ny analyse ifølge Reuters.

Målet var dels, at 80 procent af befolkningen i unionen på det tidspunkt skulle have basale digitale færdigheder, dels at der skulle være fuld 5G-dækning overalt, at offentlige myndigheder skulle tilbyde alle serviceydelser online, og at 75 procent af virksomhederne i EU skulle benytte cloud-services

Men som tingene står nu, vil disse mål først være nået i 2040, lyder det i en ny rapport bestilt af Amazon Web Services.

Den største hurdle er digitale færdigheder. Kun 61 procent af EU-indbyggerne vil besidde basale digitale færdigheder i 2030, lyder det.