DK får fjerdeplads til EM i cybersikkerhed:"Danmark har vist vi stadig kan gnubbe skuldre med de allerstørste"

Artikel top billede

B&W passer godt til designerhjemmet, hvor den vil passe ind med sin flotte stoffront. (Foto: Bowers & Wilkins)

Test: Denne lydbar pynter nærmest i dit hjem - og så følger der feinschmecker-lyd med

Prisen nærmer sig entusiast-klassen, som den ofte gør, når der står B&W på fronten, men de britiske lyd-feinschmeckere har begået en designsikker og lydmæssig god lydbar - og det endda uden brug af subwoofer.

Når prisen hedder 7.500 kroner, kan du godt forlange lidt ekstra, når du erhverver dig en lydbar.

I dette prisleje kan du finde fremragende lydbarer, som for eksempel JBL’s 9.1, der har aftagelige højttalere på batteri til baghøjttalere. Og dertil en stor god subwoofer.

Den kan du let finde til samme pris som B&W’s Panorama 3 lydbar, da den har været på markedet i noget tid.

Alligevel er B&W en konkurrent. For godt nok og ikke overraskende kan den ikke levere basdrøn som modeller med subwoofer. Men du får til gengæld en lydbar med et yderst smagfuldt design, og lydmæssigt er den lidt af en perle med sine naturlige begrænsninger.

Hæng den op

I kassen finder du blot et HDMI-kabel og et power ditto. Ingen fjernbetjening og i øvrigt kun én HDMI-indgang.

Så alt skal kables gennem dit tv. Og bevares, det gør de fleste da. Men en ekstra HDMI kunne være rart.

Til gengæld følger der et specielt vægbeslag med. Det betyder, at Panorama 3 kan hænge på væggen og nærmest se ud som om, at den svæver. Og hvor er det dog fedt, at den bare er med og ikke skal tilkøbes.

Bag på Panorama er der to små huller, hvor beslaget kan sættes ind. Hæng den op, og du har en smal lydbar med stof på front og sider.

Der er højttalere i toppen også, og de sender lyden godt ud i rummet.

Og er i øvrigt en nødvendighed for at gengive film med Dolby Atmos, som jo netop er lyd oppefra.

En lydbar klarer dette ved at sende lyden opad, så den reflekteres i loftet. Så hvor dæmpet eller hvor højt du har til loftet, afgør også lydens karakter.

Håbløs app

Som sagt følger der ikke nogen fjernbetjening med og ret beset er det jo også bare at slutte HDMI Arc til fra dit tv og den spiller med det samme.

Vil du justere på lyden eller streame fra din smartphone, kan du bruge B&W Music app.

Og her kommer der ridser i lakken, for den er nærmest umulig at få til at parre med højttaleren, og der skulle mange forsøg til.

Det er ikke godt nok – og kan måske skyldes den er meget ny under vores test.

Men på appen kan vi se, at Panorama 3 understøttes. Trykker du på denne kommer du til produkthjemmesiden. Heller ikke heldigt, under opsætningen.

App ’en kan styre en del, men har ikke mange funktioner i forhold til de fleste store konkurrenter. Og i det her tilfælde er det fint nok. Denne lydbar er lavet til dig, der ønsker god lyd i minimalistisk design og ikke justerer på lyden konstant.

Ikke til det store lærred

Og lydmæssigt skal du heller ikke forvente kæmpe-lyd, der kommer helt tæt på ægte surroundlyd.

Faktisk er den meget langt fra den i starten nævnte JBL lydbar, der reelt kan gøre det som et ægte surround-anlæg. Men det er heller ikke pointen.

Panorama 3 leverer et nærmest underspillet lydtæppe. Den gør ikke opmærksom på sig selv. Nærmest som om, at det ville være dårlig stil.

Med andre ord holder den sig i den høje klasse, som designet og navnet ligger op til. Stemmer står meget rent og naturligt og lydbilledet er meget klart.

Du vil mangle det store lydtæppe og især bassen, når det går vildt for sig.

Til gengæld kan du glæde dig over Dolby Atmos lyd, der i min stue gav masser af effekt og surround virkning.

Effekten fra Panorama 3 er god, men aldrig voldsom.

Mange lydbarer har tendens til at gøre lidt for meget opmærksom på sig selv og sin kunnen. Det er ikke tilfældet her. Nærmest tværtimod.

Hverdags-lydbar til entusiasten

Så af mange grunde er Panorama 3 et lidt smalt produkt. Prisen betyder, at der er mange slagkraftige alternativer.

Men hele humlen med denne lydbar er at få høj lydkvalitet og ikke mindst et design og en formfaktor, som alle kan leve med.

Jeg synes faktisk den tilfører noget godt i stuen, men jeg er nok også miljøskadet på dette felt.

Derfor – køb Panorama 3, hvis du er til underspillet design og ditto lyd. Det er en lydbar, der ikke gør opmærksom på sig selv, og derfor nok også har længere livstid end de fleste.


Loading ikon