Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: HP donerer computerudstyr til en værdi af 220 millioner kroner til krigsramte børn / Japansk it-virksomhed flytter ind i Ørestaden / Snapchat stopper udviklingen af ​​flyvende selfie-drone

HP donerer computerudstyr til en værdi af 220 millioner kroner til krigsramte børn. Hjerneforsker henter 45 millioner kroner til sin virksomhed. Energi Ikast åbner sit fibernet sammen med OpenNet. Svenske IFS køber hollandsk selskab. Google-medarbejdere vil have ændret abortpolitik. Japansk it-virksomhed flytter ind i Ørestaden. Snapchat stopper udviklingen af ​​flyvende selfie-drone

Godmorgen og velkommen til ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld. Den bliver i dag serveret af Alexander Haslund.

Rigtig god weekend, når du kommer så langt, og lad os så kommer i gang!

HP donerer computerudstyr til en værdi af 220 millioner kroner til krigsramte børn

Med en donation af computerudstyr til en værdi af 220 millioner kroner håber HP at kunne hjælpe elever og studerende med at modtage undervisning på trods af de skelsættende begivenheder, der udfolder sig lige nu i Ukraine.

Den megen hardware skal ifølge HP doneres til ukrainske børn og unge, der er ramt af krig.

Det skriver HP i en meddelelse til Computerworld.

Udover computerudstyret vil HP også bidrage med uddannelse af lærere og med undervisningsmateriale til ukrainske børn.

Ifølge de ukrainske myndigheder er mere end 2.000 uddannelsesinstitutioner blevet ramt af bomber eller andre former for angreb siden krigens begyndelse. Det betyder, at millioner af ukrainske børn nu er nødsaget til at gå i skole andre steder – enten i Ukraine eller uden for landets grænser.

Hjerneforsker henter 45 millioner kroner til sin virksomhed

I 2013 stiftede hjerneforsker og neuropsykolog Thomas Zoëga Ramsøy virksomheden Neurons Inc. med ambitionen om at udvikle et produkt, der kan forudse forbrugeradfærd.

Det er tilsyneladende gået så godt, at han og tech-selskabet nu har landet en investering på knap 45 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

"Investeringen betyder, at vi kan fokusere på at udvikle vores prædiktive løsninger hurtigere og bedre," siger Thomas Zoëga Ramsøy, der er direktør og partner i Neurons Inc., til Børsen.

Det er investeringsfonden Fairpoint Capital, der er hovedinvestor i runden med cirka 27,5 millioner kroner. Derudover har statens finansieringsfond, Vækstfonden, og investeringsfonden Finance Zealand investeret i selskabet.

Ifølge selskabet selv kan det ved hjælp af værktøjer, som baserer sig på hjerneforskning og kunstig intelligens, med 95 procents sikkerhed forudse forbrugeradfærd.

Energi Ikast åbner sit fibernet sammen med OpenNet

Energi Ikast åbner sit fibernet gennem OpenNets forretningsplatform i efteråret 2023.

Det skriver OpenNet i en meddelelse.

Jørgen Mosegaard, direktør hos Energi Ikast, fortæller, at det ser frem til at samarbejde med flere tjenesteudbydere.

"Vi er ejet af vores kunder, og et åbent fibernet med flere valgmuligheder inden for TV-underholdning og internet gør, at vi kan give vores kunder – og dermed andelshavere – endnu mere tilbage. De glæder vi os meget over, og vi er spændte på at indlede samarbejder med forskellige tjenesteudbydere over tid og dermed også udnytte vores fibernet meget bedre," udtaler han.

I øjeblikket er Energi Ikasts fibernet udrullet i blandt andet hele Ikast, Tulstrup og Isenvad.

Svenske IFS køber hollandsk selskab

Den svenske ERP-producent IFS køber hollandske Ultimo Software Solutions, der står bag en specialiseret cloud-baseret EAM-løsning (Enterprise Asset Management).

Det skriver IFS til Computerworld.

Ultimo blev etableret i 1988 og har over 2.000 kunder primært i Europa med navne som London Gatwick Airport, BASF, VTTI, Ravago, Vion Food Group, Argent Energy og Hutchison Ports ECT Rotterdam på kundelisten.

Google-medarbejdere vil have ændret abortpolitik

650 ansatte hos Google kræver, at selskabet tilbyder abortfordele til midlertidige ansatte, freelancere og suspenderer donationer til anti-abortpolitikere og beskytter brugerne bedre mod abortrelateret desinformation og politianmodninger.

Kravene er sendt til Googles direktion i denne uge, og afspejler bekymringer i USA, siden en højesteretsdom i juni foranledigede eller rejste muligheden for nye restriktioner for abort i over halvdelen af ​​de 50 stater.

Flere amerikanske virksomheder, herunder Google, har etableret politikker for at hjælpe medarbejdere, der søger abort.

Googles moderselskab Alphabet beskæftiger over 174.000 mennesker globalt.

Japansk it-virksomhed flytter ind i Ørestaden

Den japanske it-virksomhed Nomura Research Institute (NRI), der har mere end 50 kontorer i verden, åbner nyt kontor i Ørestaden i København.

Her vil NRI leje 804 m² nybyggede kontorlokaler.

Det skriver EDC International Poul Erik Bech, der har hjulpet i forbindelse med lejemålet.

NRI, der blev grundlagt i Tokyo i 1965, er specialiseret i systemløsninger og rådgivningsservices, herunder ledelsesrådgivning, systemintegrationer, it-styring- og løsninger.

Selskabet har mere end 16.000 medarbejdere og en årlig omsætning på 4.9 milliarder dollar.

Snapchat stopper udviklingen af ​​flyvende selfie-drone

Snapchats moderselskab Snap Inc sætter en kæp i hjulet for den videre udvikling af sin flyvende selfie-drone med navnet Pixy.

Det skriver Wall Street Journal.

Pixy, som koster 230 dollar, vil fortsat blive solgt i sin nuværende version, men herefter vil udviklingen altså blive indstillet, lyder det.

Nyheden kommer næsten fire måneder efter, at Snap lancerede kameraet i lommeformat, som kan flyve et par meter over sin bruger og tage billeder og videoer.

I seneste måned rapporterede Snap om "utroligt udfordrende forhold" på grund af den nuværende økonomiske uro, dalende annonceindtægter og stigende konkurrence efter at have leveret skuffende resultater.