Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vejret på dit skrivebord

YoWindow er et praktisk og sjovt program, der holder dig opdateret med vejret og viser den aktuelle vejrsituation med fine animationer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man kan diskutere nyttigt det er, at vide hvordan hvorvidt solen skinner eller det sner i sin hjemby lige nu og her. De fleste sidder formentlig ved et vindue og kan kigge ud og få den samme oplysning. Om temperaturen er for varm til en sweater eller for kold til shorts kan dog være meget nyttigt at vide.

Hvis man samtidig kan få lidt at vide om, hvordan vejret vil se ud resten af dagen og måske et par dage frem giver det endnu mere mening at have et lille vejr-program liggende på sin computer.

Sådan et program er YoWindow, og faktisk et af de sjovere af slagsen. Det fortæller dig nemlig ikke blot hvordan vejret er i tørre tal, men giver dig også en realtids-animation af den aktuelle vejrsituation.

Første gang du åbner programmet fortæller du hvor du befinder dig. Så giver YoWindow dig oplysninger om temperatur, vindstyrke, lufttryk og luftfugtighed i dit område lige nu og her.

Informationer vises i hjørnet af en skærm, hvor det aktuelle vejr illustreres med skyer, sol, regn så videre. Du kan selv vælge hvilket landskab, der skal være baggrund, selv udvalget endnu begrænser sig de mere landlige omgivelser.

Proggrammet kan minimeres til værktøjslinien, hvor det forsat vil vise den aktuelle temperatur. trækker du musen over vil det også vise de øvrige informationer om vejret.

En smart funktion er også at YoWindow kan fungere som din screensaver således at vejrudsigten kører, når du ikke bruger computeren. Det giver pauseskærmen en helt ny nyttig dimension.

I den gratis version får du vejrudsigter tre dage frem i tiden. Ønsker du at kigge længere frem må du smide 8 dollars.