TDC vil have IP-numre i telefonbogen

Efter at have fået de fleste mobilnumre på papir, retter TDC nu blikket mod telefonnumre for firmaer og personer, der benytter IP-telefoni. I løbet af 2005 vil selskabet i gang med at få et overblik over markedet. Også konkurrenten Eniro vil være med, og her ser man ikke de store forhindringer.

Det skal være lige så let at finde frem til folk, der benytter sig af IP-telefoni, som det i dag er at finde frem til en mobiltelefons ejermand.

Sådan lyder det fra både TDC Forlag og Eniro, der står bag hver sine trykte telefonbøger og oversigtstjenester på nettet.

Hos TDC er man efterhånden ved at have en komplet oversigt over danske mobilnumre, og selskabet er derfor klar til at kigge på, hvordan IP-telefonnumre kan komme med i De Gule Sider, både på internettet og i trykt form.

- Vi skal følge med teknologien. Vi skal selvfølgelig også tænke det ind i vores koncept, når vi kan se, at IP-telefoni kommer til at spille en rolle. Udfordringen bliver at identificere de danske numre og få en god datakvalitet, siger Charlotte Stokkebye, markedsdirektør i TDC Forlag.

Seks millioner numre

TDC har netop rundet seks millioner telefonnumre på De Gule Sider på nettet, men mangler fortsat at indgå en aftale med Telia/Orange om at få selskabets kunder med i oversigten.

Det fusionerede teleselskab har allerede en aftale med hos konkurrenten Eniro, og også her har man tænkt sig at få IP-telefonnumre med i selskabets oversigt.

Administrerende direktør Henrik Dyring ser dog ikke de store forhindringer i at opspore numre, da selv udbydere af IP-telefoni og bredbåndstelefoni skal igennem IT- og Telestyrelsen for at få del i de danske nummerserier.

- Numrene kommer glidende ind, og der er ikke specielle problemstillinger. Det eneste problem er, at det er andre selskaber, man laver aftalerne med, siger Henrik Dyring.

Eniro tjener primært sine penge på at levere information om erhvervslivet, men derfor sætter selskabet alligevel en stor ære i også dække det private marked.

- Vi tjener penge på firmadelen og de annoncører, vi har der. Men det er klart, at privattelefoni er en del af den serviceydelse, vi leverer til vores brugere, så derfor er det vigtigt, og vi vil være bedst på det område - ligesom TDC vil, siger Henrik Dyring.

Utraditionelle selskaber

Hverken TDC eller Eniro kan komme med konkrete bud på, hvornår man kan finde IP-telefonnumre i selskabets oversigter. TDC lover dog at sætte processen i gang i år.

Den består blandt andet i at udpege og indgå samarbejder med små teleselskaber som eksempelvis Telsome, Goip og Telio, der langsomt vinder kunder til sig.

- De traditionelle udbydere ved vi godt, hvor vi skal kigge efter. Så det gælder om at få identificeret de lidt mere utraditionelle udbydere, ikke kun i Danmark, siger Charlotte Stokkebye.

I første omgang vil TDC have gjort oversigten over mobilnumre komplet. Teleselskabet forventer snart at lande en aftale med Telia, som vil gøre det fusionerede selskabs kunder synlige for TDC's brugere.

Mens TDC og Eniro vil have IP-telefonnumre med i de trykte telefonbøger, går det statslige it-selskab Uni-C den anden vej. Kort før årsskiftet søgte selskabet om at drive en dansk ENUM-tjeneste, der vil give alle telefonnumre deres egen adresse på nettet.

Den kan i fremtiden gøre det muligt at bruge det samme telefonnummer til både mobiltelefoni, IP-telefoni og endda e-mails.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere