Microsoft køber sig til mere antivirus

Med købet af antivirus-selskabet Sybari har Microsoft foretaget endnu et sikkerhedskøb. Indkøbet skal hjælpe softwaregiganten med at øge sikkerheden i dets Windows- og e-mailsoftware, som er de mest udsatte mål fra angrebslystne programmører.

Micrsoft har med sit andet køb på tre måneder styrket sin antivirusforretning og leveret endnu et angreb på de etablerede spillere på dette marked.

Softwareselskabet Sybari, hvis software benyttes til at beskytte servere i 10.000 virksomheder på verdensplan, er det nyeste opkøb. Det skriver Financial Times.

Dermed føjer Microsoft endnu et selskab til flokken, efter Microsoft i 2003 købte de to antivirusfirmaer Gecad og Pelican Software.

I januar i år købte Microsoft endvidere antispywareselskabet Giant.

Fristende tilbud

Sybari har været på nippet til at hente kapital gennem en børsnotering, men i stedet blev ejerne fristet af Microsofts tilbud, som ikke er oplyst.

I forbindelse med den planlagte børsnotering havde Sybari selv vurderet sig til en værdi mellem 950 og 1061 millioner kroner.

Sybaris software bruges hovedsageligt til at beskytte virksomheders servere, der håndterer e-mail, fra virusser, orme og spam.

- Den feedback vi fik fra vores kunder var, at de ønskede, at vi var mere aktive inden for e-mail-hygiejne, siger Mike Nash, der er chef for Microsofts sikkerhedsdivision.

Microsofts satsning på sikkerhedsområdet er motiveret af ønsket om at gøre selskabets desktop- og serversoftware mindre sårbar, for at begrænse risikoen for at kunderne vil benytte konkurrerende operativ-systemer.

Det er blevet understreget yderligere, da Microsoft tirsdag udsendte advarsel om 12 sårbarheder, der er opdaget i selskabets software.

Konkurrenter presses

Nyheden om Microsofts køb af Sybari pressede aktiekursen på aktier i Mcafee og Symantec, som i øjeblikket dominerer sikkerhedsmarkedet.

Begynder verdens størte softwareproducent at bundte anti-virus teknologi sammen med sin øvrige software kan de etablerede sikkerhedsfirmaer blive presset, vurderer analytikere.

Men de samme eksperter vurderer, at Microsoft er år fra at kunne bygge et betroet og værdifuldt sikkerhedsprodukt, efter at selskabet i lang tid har haft problemer med at beskytte sit eget windows-system mod virusangreb.

Microsofts indkøb er dog ikke et direkte angreb på antivirus-leverandørerne, da Sybaris software ikke indeholder sin egen antivirus-teknologi. I stedet benytter softwaren sig af antivirussystemer fra blandt andre Computer Associates, Sophos og Kaspersky Labs.




IT-JOB

Unique Human Capital

Teamleder – IT Support

Nitor Energy A/S

IT Infrastructure Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren IT-projektleder til Data & Analytics

Azets Insight A/S

QA Test Analyst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere