Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kraftig maskine til alle opgaver

Dette er den magtfulde pc til alle opgaver, men den er ikke særlig mobil.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dell-computeren har tre tommer større skærm end konkurrenten fra HP og er på alle måder fysisk større. Men ellers taler vi her om en helt almindelig alt i en-computer, blot med trykfølsom skærm. Optoplex fås også i en billigere variant uden touchskærm – som ser lidt mere kedelig ud.

Sådan er det ikke med Optiplex 9020. Når man går tæt på, er det tydeligt, at bygge- og finishkvaliteten er høj, og at konstruktionen er særdeles robust. Pc’en er også ret nydelig bagfra, og den står solidt på sin fod, som har den rigtige højde. Heldigt, da den ikke kan justeres og derfor ville kunne give problemer med ergonomien.

Indvendigt er Dell noget kraftigere end den pristilsvarende HP. Du får kun 500 GB harddisk, men til gengæld dobbelt så meget hukommelse, bedre grafik og ikke mindst den noget kraftigere i5-processor fra Intel. Alt dette gør, at vi her har at gøre med en computer, der kan klare stort set alle opgaver uden de store problemer. Men den er ikke særlig flytbar. Med sin størrelse og næsten dobbelt så høj vægt som HP’en er Optiplex ikke lige til at slæbe rundt på.

Skærmbilledet står rent og skarpt og næsten med professionelle egenskaber, når man redigerer billeder. Det er sjældent for denne type produkter.

Desuden er der optisk drev i siden, så du hurtigt kan sætte en dvd-film på, og øverst er der et rigtig godt webkamera. På det punkt vinder Dell klart over HP.

På minussiden er foruden størrelsen og måske knapt så sexet et design som HP, at maskinen støjer noget i brug. Blæseren kører konstant. Fint, at komponenterne bliver kølet – det giver bedre hastihed og længere levetid – men det er altså ret irriterende at skulle lytte til blæseren konstant.
Samlet set er Dell en fornuftig maskine. Den er kraftfuld, men til gengæld ikke særlig mobil.