Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips AT8505: Trådløs kvalitetslyd

Philips T8505 ligger prismæssigt lidt lavere end de dyreste, men byder på et udvalg af features, som ikke lader noget tilbage at ønske.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Markedet for helt trådløse earbuds er tætpakket. I kampen om kunderne bliver de mere og mere avancerede. Støjreduktion var tidligere en sjældenhed, men nu er det ved at være normen for highend-modeller. Det er i denne del af markedet, Philips entrerer med det nye T8505. Et headset, der prismæssigt ligger lidt lavere end de dyreste, men som tilbyder et udvalg af features, som ikke lader meget tilbage at ønske.

I kontruktionen fornemmer man den lavere pris. Her er det plastik, der regerer. Det gør for så vidt ikke noget. Plastik er praktisk og vejer næsten intet. Der er bare ikke samme lækkerhed over AT8505 som nogle af konkurrenterne.

Den ovale æske er konventionel i sin form og har en fin størrelse, men designet af ørestykkerne er lidt speciel. De buler ud for enden, med en rund skive, der sætter sig uden for øret. Det er faktisk slet ikke så tosset. Det er nemt at gribe fat i skiven, når ørestykkerne skal ud, og så giver det en stor overflade til touchbetjening af musik, ANC og Google Assistant. En fin detalje er også, at musikken pauser og starter igen automatisk, når du tager ørestykkerne ud og i. 

Bruger du Android, er AT8505 klar til parring, straks du tager dem ud af æsken. Der hører også en app til, hvor du kan styre lydtilstand, EQ, se batteristatus m.m.

Lyden er klar og detaljeret. Finesser, som vi ikke tidligere havde lagt mærke til, dukkede op i nogle af de numre, vi hørte. Der er samtidig nok bund til, at selv den tungeste hiphop-bas kommer til sin ret. Til opkald er de ligeledes gode. Både du selv og personen i den anden ende går klart igennem.

Støjreduktionen er godkendt. Det er ikke den allerbedste, vi har hørt, men i den bedre ende, og det gælder for så vidt også ”Opmærksomheds”-funktionen, der lukker lyd ind fra omgivelserne. Der er også en form for adaptiv tilstand, som vistnok selv skifter lydfunktion alt efter forholdene, men den er noget halvhjertet implementeret. 

Batteritiden er fornuftig. 6 timer med ANC, 18 timer i æsken. AT8505 er således værd at have på listen, næste gang du kigger efter trådløse øretelefoner.

Samlet vurdering: 5 af 6 stjerner