Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kompakt full-frame til billigere penge - her er Lumix S5

Det nye spejlløse full-frame-kamera fra Panasonic koster mindre end forgængere, er nemmere at transportere og har stærke egenskaber til både foto og video.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ved at være et par år siden, Panasonic kom med sine første spejlløse full-frame-kameraer, Lunix S1 og Lumix S1R. Sidste år fulgte Lumix S1H. Forrygende kameraer, men også nogle ordentlige krabater, der måske er lige lovlig store til dem, der ønsker et kompakt kamera, som er nemt at tage med.

Her er det nye Lumix S5 mere medgørligt. Det er bygget i et letvægthus på 714 gram, men trods det beskedne format, samler kameraet essentielle features fra dens tre større familiemedlemmer, endda til en billigere pris.

Vilde videoegenskaber

Kameraet er baseret på en 24.2-megapixel 35mm full-frame CMOS sensor med stor dynamisk rækkevidde. Med Dual Native ISO kan der opnås ISO-værdier op til 51.200.

Video kan skydes internt i op til 4K 30p/25p 4:2:2 10-bit uden tidsbegrænsning eller 4K 60p/50p 4:2:0 10-bit, som også kan sendes ud via HDMI.

Med 14+ stops dynamisk rækkevidde er det på niveau med rigtige filmkameraer og Lumix S5 har V-Log / V-Gamut kompatibilitet med det populære "VariCam Look". Der kan også optages i 4:3 Anamorphic mode, Slow & Quick Motion, 4K/60p interval og 4K HDR.

Kunstig intelligens skal give lynhurtig og ultrapræcios autofokus i både foto og video med realtids sporing af et subjekts øjne, ansigt, hoved og krop.

Der er 5-akset billedstabilisering i kroppen. Kombineret med optisk billedstabilisering i Lumix S-seriens objektiver giver det mulighed for 6.5-stop lavere lukkehastighed.

Landskabsfotografen har mulighed for at skyde 96 MP billeder i jpeg eller raw, og der er Live View Composite funktion samt HLG Photo mode.

Professionelt bygget

Optimeret strømforbrug og et 2.200mAh batteri gør Lunix S5 i stand til at skyde cirka 470 billeder (med LVF) på en opladning. Med Power Save LVF tilstand skal det være muligt at skyde 1.500 billeder.

Kameraet modstår støv og vandpjask og kan oplades via USB eller med den medfølgende batterioplader. Der er dobbelt SD-kort-indgang (UHS-IIx1 og UHS-I x1) samt trådløs forbindelse til mobiler og computere via 5GHz/2.4GHz Wi-Fi og Bluetooth 4.2.

Lige som S1 anvender Lumix S5 L-Mount-systemet, som giver mulighed for at anvende objektiver, ikke bare fra Panasonic, mens også Leica og Sigma.

Panasonic Lumix S5 kommer på markedet i løbet af denne måned til en pris på 15.990 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere