Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Denne pc fylder mindre end en liter mælk – egnet til kontorer og butiksskærme

Asus har opgraderet den kompakte del af sin ExpertCenter-serie. Mini-pc’en PN52 kan nemt placeres ude af syne, men har alligevel pænt med kræfter.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lige knap så stor som en liter mælk – så beskedent er volumen i denne nye mini-pc, Asus ExpertCenter-serie, som måler 120 x 130 x 58 mm.

Computeren kan bruges på kontoret eller til hjemmearbejde, hvor den kan gemmes af vejen for eksempel bag pc-skærmen. Men målgruppen er også butikker, restauranter, hoteller og offentlige rum, hvor man kan koble PN52 til en skærm med reklamer eller information – såkaldt digital signage.

Masser af tilslutninger

Trods det kompakte format byder pc’en på ganske gode specifikationer. Den fås i tre udgaver, men processoren i dem alle er en variant af AMD Ryzen 5000H med integreret AMD Radeon-grafik.

Du kommer næppe til at mangle tilslutninger og diskplads. Der er to placeringer til PCI 3.0 x4 M.2-ssd og en enkelt SATA-tilslutning (6 Gb/s.) til en 2,5” HDD eller en ssd. Derudover er der et dobbelt sæt HDMI-porte og hele syv USB-porte, herunder en USB 3.2 Gen 2 Type-C-port, som understøtter DisplayPort 1.4. PN52 kan også strømfødes fra en skærm via USB-C-porten.

Asus PN52. Der er masser af tilslutninger bagpå, herunder to HDMI-udgange og en USB-C-port. Der er flere tilslutninger på fronten.

Der er en del opgraderinger i forhold til forgængeren, PN51, herunder et nyt termisk modul, som giver bedre varmeafledning. Desuden er der understøttelse af 4K, hvilket måske især er en fordel ved butiksskærme.

Ifølge Asus har den nye PN52 også AI-styret støjreduktion begge veje. Lige så interessant er det, at du kan styre, hvor kraftigt blæseren skal køre. Hvis du vælger ”Quiet Mode” reduceres støjen fra maskinen, men du får så ikke helt samme ydelse, som hvis du vælger ”Standard mode”.

Hurtigere end forgængeren

Asus har målt og sammenlignet den gamle PN51 med PN52 og finder 27 procent bedre single-thread-ydelse, 19 procent bedre multi-thread-ydelse og 22 procent bedre ydelse ved produktivitetsprogrammer (for eksempel regneark og tekstbehandlingsprogrammer).

Asus ExpertCenter PN52 forventes i handlen her midt i juni. Priserne starter ved 4290 kroner inklusive moms for en barebone-udgave uden styresystem. Hvis du ønsker en maskine med Windows 11 Home, fås den fra 5999 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere