Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Creative Sound Blaster AE-7: Løft pc-lyden til skyerne

Stik din pc et godt lydkort, så får lydkvaliteten et markant løft. Dette kort fra Creative er et godt bud på en løsning, afslører AODs test.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du vil have bedre lyd fra din computer, er der en simpel regel, du kan følge. Brug lige så mange penge på dit lydkort som på dine hovedtelefoner eller højttalere.

De fleste pc’er er skrabede, når det kommer til digitalkonverter (DAC), hovedtelefonforstærkere mm. Selv en beskeden opgradering kan derfor gøre en forskel.

Til musik, film og spil

Creative er et godt sted at starte sin søgen, hvis du ønsker et lydkort, der ikke ripper budgettet. Sound Blaster-serien har i flere årtier været synonym med maksimal lydkvalitet for pengene.

AE-7 er et godt valg, hvis du vil være dækket ind med kvalitetskomponenter og stærke features til både musik, film og spil.

De fleste in- og outputs er gemt væk bag computeren, mens du på skrivebordet blot har en lille controller med udgange til hovedtelefoner og mikrofon i form af både minijack og fuldstørrelse jack samt en simpel volumenknap i dejlig stort format. Der er også mikrofoner indbygget i controllerne, så man uden videre kan optage videoopkald.

Glimrende program

AE-7 er forsynet med kvalitetskonverter, hovedtelefonforstærker i high-end-klassen, Dolby Digital Live og DTS Connect Encoding samt mulighed for 32-bit/384 kHz-afspilning, 5.1 diskret surround og 7.1 virtuel surround til højttalere og hovedtelefoner.

En dedikeret cpu driver lydbehandlingerne, mens indstillinger og avancerede funktoner er tilgængelige i det glimrende Sound Blaster Command-program.

Det er et ret gennemført lydkort til en rimelig pris.

Pris: 1699 kr.
Samlet vurdering: 5/6