Artikel top billede

Ugen i tech: Nu starter Googles store skifte til ’Matter’ standarden / Den vildeste folde-tablet kommer til DK – prisen skal fordøjes / PlayStation 5 serien står til at skrumpe ind

Ugen i tech: Nu starter Googles store skifte til ’Matter’ standarden / Den vildeste folde-tablet kommer til DK – prisen skal fordøjes / PlayStation 5 serien står til at skrumpe ind

Det skal være enklere at styre og tilslutte enheder til ens smarte hjem, hvilket en sammenslutning af nøgleaktører og dusinvis af producenter i brancheorganisationen CSA er blevet enige om at levere med den nye smart-home standard ’Matter’.

Den kan du læse om her:

Skiftet indledes nu af tech-mastodonten Google underafdeling Nest, som over de kommende uger vil udsende opdateringer til en stribe af selskabets smart-enheder.

De berørte enheder er følgende:

  • Google Home højtaleren (1. gen)
  • Google Home Mini
  • Nest Mini
  • Nest Audio
  • Nest Hub (1. og 2. Gen)
  • Nest Hub Max
  • Nest Wifi Pro
Med opdateringen vil enhederne få adgang til ’Fast Par’ funktionaliteten, som gør det hurtigere at knytte enhederne til ens hjemme-netværk, Google Home eller øvrige smart-home apps, skriver Android-mediet Android Authority.

Med overhalingen vil wifi-enhederne som Next Wifi Pro, Nest Hub Max og Nest Hub 2. gen få understøttelse af bredbåndsstandarden Thread, som giver længere og bedre trådløs opkobling.

Den vildeste folde-tablet kommer til DK – prisen skal fordøjes

Vil du have godt med plads til din programmer og medier på farten, er udsigten til en sammenklappelig 17,3 tommers tablet lovende.

Den leverer Asus inden længe til landet med sin første sammenklappelige OLED-baserede laptop, Zenbook Fold 17.

Her får du et 17,3 tommer stort lærred med 2.5K opløsning i 4:3 format, som kan deles på midten, så toppen bliver et 12,5 tommers display med 1.920 gange 1.280 pixels.

Bunden kan dækkes af et tilhørende Ergosense bluetooth tastatur, som forvandler enheden til en kompakt bærbar.

Den fleksible enhed tilbyder i alt fem forskellige arbejdsmåder: Som 17 tommer tablet, som bog med to gange 12,5 tommer, som hybrid-laptop med touch-tastatur for neden eller som bærbar eller desktop maskine, når det ni millimeter tykke bluetooth-tastatur tages i brug.

Herligheden drives frem af en 12 generations Core i7 processor, og et stort 75 Wh batteri, som fødes af to gange USB-C porte.

Multikunsteren får salgsdebut den 21. december hos blot en forhandler, Dustin, til en pris, som vil skulle fordøjes: 31.999 kroner.

PlayStation 5 serien står til at skrumpe ind

Sonys populære PlayStation 5 spillekonsol, står til at skrumpe ind, når den rygtede afløser til de nuværende PS5 og PS5 Digital Edition skulle lande i de kommende måneder.

Ifølge computer-mediet Notebookcheck, slankes porteføljen til blot en model, som til gengælg vil leveres med en modulær opbygning, hvor diskdrevet kan tages ud.

Ifølge mediets kilde, vil den nye PlayStation 5 konsol byde på en signifikant overhaling, hvor processoren vil blive overhalet til en såkaldt ’Oberon Plus’ chip fra AMD, som gør det muligt for Sony at lette konsollen med 300 gram og mindske strømforbruget.

Hvornår Sony vil løfte sløret for den reviderede konsol skulle der komme oplysninger om ’inden længe’, lyder det. Fungerende enheder, skulle allerede være ude til test, hvor de skulle fungere ’upåklageligt’.

Det forlyder samtidigt, at de nuværende konsoller ikke længere vil blive fremstillet ved udgangen af 2023.