Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Avast / BlackBerry)

Brugere i Danmark, Italien og Frankrig ramt af malware gennem Twitter

Ransomware-gruppe snyder europæere på Twitter ved at sælge en Microsoft-opdatering til dem. Ofre i Danmark, Italien og Frankrig er ramt.

Flere tusinder ofre i Frankrig, Italien og Danmark sidder i de her dage med en sort skærm med rød tekst, som deres startskærm.

Skærmen har enhedens ejer ikke selv valgt. Tekstens klare budskab begynder således:

"Alle dine dokumenter, billeder, databaser og andre vigtige filer er blevet krypteret!"

Det er den såkaldte Magniber-hackergruppe, der gennem Twitter angriber sine ofre.


Gennem teksten, som placeres på offerets baggrundsskærm, når denne inficeres, instruerer gruppen offeret i at søge efter filen READM.html på deres enhed.

I denne fil anvises man i, hvordan man kontakter og betaler en løsesum til Magniber-gruppen, for at få en dekrypteringsnøgle.

Gruppen forsikrer om, at éns filer ikke er beskadiget, men at ethvert forsøg på at genskabe dem gennem et tredjeparts-program kan blive fatalt for filerne.

Malware udgiver sig for at være Microsoft-opdatering

Angrebet gennem Twitter går gennem dét, man kalder malvertising. Gennem falske annoncer får bagmændene ofrene til at downloade en ZIP-fil med en falsk Microsoft Software Installer (MSI), der udgiver sig som en vigtig sikkerhedsopdatering.

Metoden har Magniber-gruppen brugt før. I en rapport fra 2021 har BlackBerrys forebyggelses-team beskrevet hvordan malvertising blev brugt af gruppen til at udnytte Microsoft-sårbarheden PrintNightmare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere