Artikel top billede

(Foto: Avast / BlackBerry)

Brugere i Danmark, Italien og Frankrig ramt af malware gennem Twitter

Ransomware-gruppe snyder europæere på Twitter ved at sælge en Microsoft-opdatering til dem. Ofre i Danmark, Italien og Frankrig er ramt.

Flere tusinder ofre i Frankrig, Italien og Danmark sidder i de her dage med en sort skærm med rød tekst, som deres startskærm.

Skærmen har enhedens ejer ikke selv valgt. Tekstens klare budskab begynder således:

"Alle dine dokumenter, billeder, databaser og andre vigtige filer er blevet krypteret!"

Det er den såkaldte Magniber-hackergruppe, der gennem Twitter angriber sine ofre.


Gennem teksten, som placeres på offerets baggrundsskærm, når denne inficeres, instruerer gruppen offeret i at søge efter filen READM.html på deres enhed.

I denne fil anvises man i, hvordan man kontakter og betaler en løsesum til Magniber-gruppen, for at få en dekrypteringsnøgle.

Gruppen forsikrer om, at éns filer ikke er beskadiget, men at ethvert forsøg på at genskabe dem gennem et tredjeparts-program kan blive fatalt for filerne.

Malware udgiver sig for at være Microsoft-opdatering

Angrebet gennem Twitter går gennem dét, man kalder malvertising. Gennem falske annoncer får bagmændene ofrene til at downloade en ZIP-fil med en falsk Microsoft Software Installer (MSI), der udgiver sig som en vigtig sikkerhedsopdatering.

Metoden har Magniber-gruppen brugt før. I en rapport fra 2021 har BlackBerrys forebyggelses-team beskrevet hvordan malvertising blev brugt af gruppen til at udnytte Microsoft-sårbarheden PrintNightmare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere