Artikel top billede

(Foto: George Copae / by George Copae)

Mærsk går i kødet på Amazon, Alibaba og DSV: Investerer milliarder i infrastruktur til hurtig levering

Den danske gigant vil investerer voldsomt i udbygningen af logistiklagre i kampen om markedet for levering af pakker og post i forbindelse med den bugnende internethandel.

A.P. Møller-Mærsk går for alvor i kødet på tech-giganter som Amazon, Alibaba og den danske transport- og logistikkæmpe DSV.

De danske gigant vil nemlig sætte sig tungere på markedet for hurtig levering til kunder uden om de kendte markedsplatforme som Amazon og Alibaba.

For at lykkes med det, vil Mærsk udvide sit omfattende netværk af varehuse voldsomt.

Det skriver Børsen.

I slutningen af 2022 rådede Mærsk over syv millioner kvadratmeter lagercenterareal fordelt på 452 varehuse.

Den kapacitet stiler Mærsk efter at tre eller firdoble, hvilket skal medvirke til et globalt logistiknetværk, der kan tilbyde hurtiglevering af varer blandt andet købt via internettet.

Tidligere har det lydt, at Mærsk vil investere et tocifret milliardbeløb på lagerbygninger alene i Europa over de næste fem år.

Selvom det strategiske sats vil øge konkurrence med blandt andre Amazon og Alibaba, som også er kunder hos Mærsk, tager Mærsks direktør Vincent Clerc det med ro i sindet.

"Vi konkurrerer med nogle firmaer, og de vinder, når de er bedst, og vi vinder, når vi er bedst. Og så må vi se, hvad der sker. Det tror jeg, man skal tage afslappet. Det er kvaliteten af vores produkt, der kommer til at afgøre, om det bliver vigtigt eller ej," siger han til Børsen.

Det er målet, at kontraktlogistikforretningen, som den omtales, skal gå fra 28 procent til cirka 50 procent af omsætningen i hele Mærsks logistikdivision inden for de næste tre til syv år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere