Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere Umbraco-direktør skifter til fynsk softwarevirksomhed / Columbus kommer med regnskab / Finansloven med beskæring af Datatilsynet skal godkendes i dag / Microsoft kommer med nye AI-løsninger til nonprofit-kunder

Morgen-briefing: Tidligere Umbraco-direktør skifter til fynsk softwarevirksomhed / Columbus kommer med regnskab / Finansloven med beskæring af Datatilsynet skal godkendes i dag / Microsoft kommer med nye AI-løsninger til nonprofit-kunder

Godmorgen!

Velkommen til ugens anden morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om Columbus, et jobskifte, finansloven og Microsoft.

Tidligere Umbraco-direktør skifter til fynsk softwarevirksomhed

Den Odense-baseret virksomhed Struct, der er specialiseret i Product Information Management (PIM) og sidste år fik kapitalfonden Via Equity som medejer, henter Umbracos tidligere kommercielle direktør Anders Trans Sørensen ind som ny direktør.

Han skal hjælpe selskabet med at ekspandere i Europa.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Anders Trans Sørensen kommer jo med solid international erfaring og et kæmpe netværk fra sin tid hos Umbraco. Strategisk og kanalmæssigt overlapper Struct og Umbraco hinanden, men vi har ikke tidligere arbejdet systematisk med internationale partnerkanaler. Med Anders Trans Sørensen i spidsen for vores internationalisering har vi en forventning om en årlig vækst på ca. 20-25 procent de kommende år,” siger Jacob Kruse, CEO i Struct i meddelelsen.

Den nye i selskabet ser frem til tjansen.

”Fra min tid i branchen har jeg jo allerede et indgående kendskab til produktet og virksomheden. Det helt specielle ved Structs PIM-Løsning er, at den i modsætning til tunge ERP-baserede løsninger, er ekstrem hurtig og nem at sætte op, bl.a. fordi det ikke kræver kodesprog. Det gør den meget eftertragtet for både bureauer og virksomheder,” siger Anders Trans Sørensen.

Columbus kommer med regnskab

I dag Columbus med kvartalsregnskab for årets første kvartal.

Det sker klokken 9.30.

Herefter er der live webcast og conference call klokken 13.00.

Det fremgår af selskabets investor relation-side.

Finansloven med beskæring af Datatilsynet skal godkendes i dag

Finansloven, hvor der blandt andet er lagt op til en beskæring af Datatilsynet, skal tredjebehandles i dag.

Det fremgår af Folketingets tidsplan.

På side 629 i det knap 4.000 sider lange finanslovsforslag fra regeringen, kan man således læse, at bevillingen til Datatilsynet i år skal være på 55,1 millioner kroner. I fjor var tilsynets bevilling på 60,1 millioner kroner.

Microsoft kommer med nye AI-løsninger til nonprofit-kunder

Microsoft introducerer nye AI-løsninger til nonprofit-kunder kaldet ’Microsoft Cloud for Nonprofit’.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

De er ”designet til at transformere nonprofitindustrien, og hvordan fundraisers engagerer sig med donorer, administrerer kampagner og optimerer driften,” skriver selskabet.

"Simpelt sagt, AI kan og vil være en game-changer for nonprofitorganisationer og fundraisers," udtaler Justin Spelhaug, Vice President og Global Head, Tech for Social Impact hos Microsoft i meddelelsen og fortsætter:

"Med disse nye AI-løsninger sigter vi mod at styrke nonprofitorganisationer og fundraisers til at opnå mere og skabe en mere positiv og givende oplevelse for donorer."

Værktøjerne inkluderer:

  • Nyt Fundraising-dashboard.
  • Dynamics 365 Marketing slutter sig til Microsoft Cloud for Nonprofit.
  • Microsoft Viva Sales AI Copilot og Microsoft Teams Premium.