Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sommerlyd på første klasse – det er du sikret med B&O’s nye A5-højttaler, der naturligvis kan køre på batteridrift. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Den vil du bare eje: B&O's A5 sikrer vellyd hele sommeren

Med Beosound A5 tager Bang & Olufsen endnu et skridt designmæssigt. Den semistore batteridrevne højttaler er pakket ind i lækre trælameller og håndtag i træ. Det er høj høj klasse, men er også til en pris i den ret tunge ende.

Indrømmet: Selv om der ikke findes et eneste produkt prydet med Bang & Olufsen logo i mit hjem, så kommer de oftere og oftere med nyheder, der får mig til at tænke, at nu er tiden inde til at eje et.

De får nogle billige point med deres retro-look - og den nyeste A5 er ingen undtagelse.

Design med format

A5 er ikke en bare eksklusiv kopi af Beolit 20 som den minder lidt om.

Der er nogle egenskaber, såsom formgivningen og trådløs opladning af telefon på toppen, der går igen.

Det samme gælder knapperne, men her er flere i antal, og de er lavet, så de både er synlige, når du skal bruge dem og ikke forstyrrer det flotte design.

Testudgaven er som sagt med lodrette træ lameller, håndtag i træ og hæftning af håndtaget i metal. Med B&O-logo naturligvis.

Tilslutning lige efter bogen

Du kan kun tilslutte trådløst – dog via bluetooth, Chromecast eller Apple AirPlay. Bluetooth er version 5.2, og den er kompatibel med wi-fi-6.

Du kan tilslutte flere enheder eller sammen med andre B&O-produkter med Beolink.

Spotify, Tidal og Deezer er direkte understøttet, mens andre må nappes direkte via din smartphones app.

Der oplades via USB-C og batteritiden er op til 12 timer. Reelt fik jeg næsten 10 timer ved høj lydstyrke, så det er godkendt.

Betjeningen er også i top.

Du har de almindelige touch-knapper i den ene side mens der er fire knapper i højre side. Med disse kan du få direkte adgang til en radiostation, din playliste eller noget helt tredje.

Om jeg rent faktisk vil bruge disse knapper, hvis jeg ejede produktet, er jeg ærligt talt i tvivl om. Men de fungerer rigtigt godt og ikke mindst hurtigt.

Lyd i storformat

Den ikke helt lille højttaler vejer næsten fire kilo og huser da også højttalere, der vender i alle retninger.

Det betyder, at lyden spredes ud i alle retninger. Perfekt til denne type højttaler – og stiller jeg den op ad en væg, forstærkes lyden blot. Den bliver ikke mere diffus, som det ofte er tilfældet.

Bestykningen er med to styk to tommers mellemtoner, en diskant og en 5,25” basenhed. Det er pænt stort for en højttaler, der måler blot 28,5 x 18,7, x 13 centimeter.

Højttalerne gengiver lyd på en meget klar måde, hvor især stemmer står klart frem. Bassen er ikke voldsom, men giver fylde og varme, når musikken kræver det.

Lyden spredes fint, og jeg noterer, at tale og musik er meget let at høre selv på meters afstand. Der er en klarhed i lydbilledet, som er ret fin.

Det er bestemt ikke den, du skal vælge til festen med dunkende basrytmer. Den kan godt spille højt, men er bedre til musik i hverdagen ved mere moderat og nabovenlig styrke.

Pris med format på den knap så fede måde

Der skal ikke herske tvivl om, at A5 leverer meget høj klasse hele vejen igennem. Om du vælger den i træ eller i noget, der ligner flet, gør ikke oplevelsen mindre.

Når du køber Bang & Olufsen, er det aldrig billigt. Ganske som et Rolex, en Porsche eller andre top brands, betaler du for navnet.

Det har jeg ingen problemer med, men jeg må understrege, at du til prisen på 7.499 kroner kan få mange bedre spillende alternativer. Men uden det unikke design forstås.

Prisen er – selv for Bang & Olufsen – ret hård. Men vælger du at ofre, vil den ikke skuffe, når du ser på den eller slipper dine yndlings-tunes igennem. Men det koster et point i min karakter, som alligevel havner i den gode ende.


Loading ikon