Artikel top billede

(Foto: Bang & Olufsen PR)

Test: B&O´s Beolit 20 er det første Bang & Olufsen produkt jeg overvejer selv at købe

Bang & Olufsens B&Os bud på en trådløs bærbar højttaler er på mange måder en knap så teknologisk højttaler. Men lyd og funktionalitet trækker i den grad op i regnskabet.

Fordommene står næsten i kø, når talen går på lydsnedkerne fra Struer:

1: De er for dyre.
2: De er flot designet.
3: De er ikke pengene værd.

Og den flok kan jeg tilslutte mig fuldstændigt.

Jeg har dog den dybeste respekt for deres design og knowhow. Min mening er blot, at går du alene efter lydkvalitet, kan du altid finde bedre alternativer til lavere pris.

Men det er ikke pointen. B&O leverer næsten altid fin lyd og altid i en vanvittig flot indpakning. Og vil du have den kombination, skal du ikke tænke over mere, men bare købe (hvis du har råd).

De gæve nordjyders bud på en trådløs bærbar højttaler, understreger faktisk alle fordommene. Beolit 20 leverer nemlig rigtig god og høj lydkvalitet, høj kvalitet i produktet, men der er også en del kritikpunkter. Ikke mindst når prisen på 3750 kroner vejes med i ligningen.

Ultra let tilslutning

Det ville være synd at sige, at den var avanceret. Den kan kun bruges med Bluetooth med de begrænsninger det giver. Den har heller ikke stemmestyring.

Til gengæld håndterer sine få features med bravur. Således tog det nul komme fem, at få forbindelse til den. Når du tænder den, er den klar efter få sekunder. Detaljer, som du vil holde af i hverdagen.

Vil du have stereo kan den parres med en anden Beolit, men det bringer prisen op på et niveau, hvor der findes bedre løsninger.

Lækker indpakning

Den 22,5 centimeter lange og 19 centimeter høje højttaler virker, og er særdeles robust. Den er da også lavet af blandt andet anodiseret aluminium.

Kvaliteten er altså tårnhøj, men detaljer som bærestroppen i læder kunne være bedre. Den opleves knap så tyk og lækker, som vi kunne ønske fra B&O. Denne kan i øvrigt let skiftes, og det bliver nok nødvendigt, da slidsen til behæftningen vil blive slidt med tiden.

På toppen af højttaleren har du let adgang til de fleste funktioner, og her finder du også en trådløs oplader, så du blot smider mobilen til opladning der. Det er altså en ret lækker lavpraktisk feature at have i hverdagen.

Oplader du mobilen vil det naturligvis koste lidt på batteritiden, som kun er omkring de otte timer. Så her skal man tænke sig om. Den præcise batteritilstand kan i øvrigt aflæses af B&O appen du kan vælge at benytte.

Beolit appen er fin uden at være imponerende. Men hvor mange bruger reelt appen i hverdagen? Her vil du blot kunne spille uden så meget opsætning og justering. En app er mest interessant den første time du har produktet. Personligt bruger jeg dem næsten aldrig.

Lyd helt ud i hjørnerne

Lydbilledet fra B&O er godt. Rigtigt godt. Lyden spredes 360 grader rundt og når godt ud i rummets hjørner.

360 grader lyden har den ekstra fordel, at stiller du højttaleren op ad en væg (for eksempel på køkkenbordet), så forstærkes lyden. Det betyder at især bassen får et boost, fra de bagerste højttalere, så det hele bare lyder mere magtfuldt.

Lydbilledet er meget rent, varmt og har en klang, der betyder at alt fra et lille klassisk ensemble til det mere hårdtslående altid lyder godt.

Den varme og klarhed B&O formår at give, tyder ikke kun på dygtig lydmanipulation via lydchip. Men også god gammeldags kvalitet i alt fra forstærker til især højttaler enhedernes kvalitet.

Fristet til at købe selv

Beolit 20 er på ingen måde perfekt, men til prisen på 3750 kroner leverer den kvalitet i design, lyd og ikke mindst en funktionalitet, der er pænt over gennemsnittet.

Så trods mangler og kritikpunkter endte den med at være det første B&O produkt en gammel hi-fi nørd som jeg, faktisk overvejer at købe. Ganske enkelt fordi den fungerer fremragende i hverdagen.


Loading ikon