Betalingsgateways kæmper for godkendelse

Udsigten til at nå at få den krævede sikkerhedsgodkendelse for firmaer, der håndterer kortbetalinger online, er håbløs. PBS kan ikke give dispensation kun to virksomheder udfører reelt de krævede test.

Flertallet af de cirka 60 danske virksomheder, der håndterer online kortbetalinger vil ikke nå at blive sikkerhedsgodkendt af Visa og Mastercard-organisationerne inden fristens udløb 1. januar 2006.

Om de kan få dispensation til at fortsætte deres forretning uden den krævede godkendelse er uvist.

Organisationen bag betalingskortet Visa forlanger per 1. januar 2006, at alle firmaer, der håndterer onlinebetalinger med deres kort, skal have gennemgået et såkaldt on-site review og en række scanninger af deres systemer for at kunne opnå godkendelse fra Visa.

Godkendelsen foregår gennem Visa's samarbejdspartner i Danmark, PBS, Pengeinstitutternes Betalings System, der har monopol på dankort-transaktioner.

Nu er PSP'erne ved at være presset på tid.

Computerworld har talt med en række af de mindre PSP-virksomheder. De er alle bekymret ved udsigten til årsskiftet.

- Jeg tvivler på, at alle kan nå at blive godkendt, siger blandt andre Morten Bonavent fra InterPay.

Det kommer til at knibe
Den tvivl er han ikke alene med.

Hverken PBS eller konsulentfirmaet Fort Consult, der er et af de to firmaer, der har Visa og Mastercards blå stempel til at måtte foretage on-site review-sikkerhedstest, mener, at det er realistisk, at alle kan nå at blive godkendt til tiden.

- Man kan ikke nå at teste og godkende 60 virksomheder inden nytår. Det tager cirka tre uger at gennemføre en test, siger Ulf Munkedal fra Fort Consult.

Han tilføjer, at han nok skal nå at få testet og godkendt de omkring ti PSP-virksomheder, han allerede har indgået aftale med.

- Men det kommer til at knibe for dem, som ikke har skrevet sig på listen, siger han.

Fort Consult har fem-seks konsulenter, der kan afsættes til at udføre testopgaverne.

Kun to virksomheder om buddet
Som for at gøre ondt værre har Visa-organisationen foreløbig lukket for tilgangen af flere auditører, der kan få tilladelse til at udføre on-site reviews, og dermed skaffe PSP'erne den PBS-godkendelse, de har brug for, for at kunne fortsætte deres virksomhed.

Konsulentvirksomheden Ezenta, der var på nippet til at opnå godkendelse til at auditere, nåede ikke at få sin godkendelse inden Visa/Mastercard besluttede at lukke for godkendelse af yderligere auditører.

Det efterlader de danske PSP'er med to muligheder, nemlig Fort Consult og KPMG, der via selskabets internationale certificeringer er godkendt som auditør.

- Ud fra de oplysninger synes vi heller ikke, at det er realistisk (at nå det, red.). PBS har været i dialog med Mastercard og Visa for at orientere dem om, at mange PSP?ere vil få svært ved at få godkendelsen på plads inden tidsfristens udløb, siger Kåre Regnarsson, produktchef for betalingskort hos PBS.

Han kan ikke love PSP'erne dispensation udover 1. januar 2006.

- Det er ikke op til os i PBS at træffe den beslutning. Men vi vil gerne sende opfordringen videre på vegne af de PSP'ere, der føler, de får svært ved at overholde fristen, siger han.

Kun en lever op til nye krav
Computerworld har kendskab til kun en PSP-virksomhed, der lever op til de nye sikkerhedskrav og er godkendt af PBS og Visa/Mastercard. Det er DIBS (Dansk Internet BetalingsSystem).

DIBS har sammen med Fort Consult for længst startet og for nylig afsluttet arbejdet med sikkerhedsgodkendelsen.

En række PSP'er har overfor Computerworld rejst spørgsmålet om, hvorfor DIBS har kendt til den forestående stramning af kravene længe før de øvrige PSP'ere har modtaget information om de skærpede krav.

De undrer sig over, at de ikke selv er blevet orienteret tidligere.

PBS afviser at have givet oplysningerne til nogle, men ikke til andre.

- Vi har orienteret alle PSP'ere samtidig via et fællesbrev, som er udsendt på vegne af PBS International. Hvis nogen er blevet bekendt med kravet inden, så har det ikke været for at give nogen en fordel frem for andre, siger Kåre Regnarsson, PBS.

Det har været nævnt, at PBS muligvis har økonomiske interesser i virksomheden, siden oplysningen om de skærpede krav er tilgået DIBS først.

Det rygte afviser PBS blankt.

Alle skal have den dyre løsning
Et on-site review af sikkerheden på it-systemer er en bekostelig affære. Det koster mindst 75.000-100.000 kroner at have besøg af certificerede konsulenter, oplyser Ulf Munkedal, Fort Consult.

Mastercard stiller krav om on-site review til alle, der håndterer kortdata med mere end 20.000 årlige betalinger.

Kravene fra Visa er mere vidtgående. Her forlanges on-site review for alle PSP'er. Det er Visa-kravene, som PBS har tilsluttet sig.

- Da PSP'erne i praksis formidler såvel Mastercard som Visa-kortbetalinger, vil det være de mest vidtgående krav - fra Visa - der lægger niveauet. Hvis en PSP kun ønsker at formidle Mastercard-betalinger, vil det være Mastercard-kravene, der skal opfyldes, fastslår Kåre Regnarsson fra PBS.

Han erkender, at de skærpede sikkerhedskrav medfører ekstra omkostninger.

- Hvor store økonomiske konsekvenser det får for PSP'erne vil afhænge af prissætningen hos de konsulenthuse, der er godkendt til at foretage et on-site reveiw, siger Kåre Regnarsson.

Hos Fort Consult oplyser Ulf Munkedal, at hans prispolitik er den samme uanset hvor mange eller få konkurrerende spillere, der er på markedet for auditering.

PBS lover at hjælpe de PSP'er, der er trængte.

- Vi vil yde al den rådgivning og støtte, der er brug for. PSP'erne er velkomne til at kontakte PBS og redegøre for problemstillingerne. Så kan PBS formidle dem videre samlet over for organisationerne, der træffer beslutningerne, siger Kåre Regnarsson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.