Autonomy køber Verity

Britiske Autonomy vifter med en fed check på tre milliarder kroner under næsen på det amerikanske selskab Veritys aktionærer. Går alt efter planen overtager Autonomy det amerikanske selskab omkring nytår.

Det britiske softwareselskab Autonomy overtager det amerikanske søgemaskine-selskab Verity for godt tre milliarder kroner.

Autonomy udvikler software, der organiserer ustruktureret data fra e-mail og websites. Ifølge selskabet vil købet i høj grad understøtte den fremtidige kurs, ligesom kundebasen bliver kraftigt forøget.

Verity har nemlig omkring 15.000 kunder verden over, som Autonomy med købet vil overtage. De tæller blandt andre Cisco, HP og Verizon.

I forvejen har Autonomy langt færre kunder, der dog tæller store selskaber som IBM og den amerikanske hær.

Det er planen, at det amerikanske selskab skal indsluses helt i Autonomy, der også vil blive det sammenlagte selskabs navn, ligesom hovedkvarteret fortsat vil ligge i Storbritannien.

Ifølge Mike Lynch, topchef i Autonomy, gør købet med et slag Autonomy til et af verdens førende selskaber indenfor informations-styring.

Han bliver administrerende direktør i det nye selskab, mens Veritys administrerende direktør, Anthony Bettencourt, bliver chef for selskabets amerikanske afdeling, Autonomy Inc.

Før købet kan gennemføres, skal selskabernes aktionærer godkende tilbuddet. De to selskaber sigter mod, at den endelige overtagelse vil blive gennemført i begyndelsen af 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere