Microsoft lancerer to mobile styresystemer

På en GSM-konference i Cannes vil Microsoft i dag fremvise både mobiltelefoner og lommecomputere med Microsofts styresystemer. Styresystemet Smartphone 2002 er beregnet til mobiltelefoner, mens Pocket PC 2002 Phone Edition er beregnet til lommecomputere, som også kan bruges som mobiltelefon.

GSM Konference

Siden Microsoft sidste år annoncerede, at firmaet ville ind på markedet for lommecomputere og mobile enheder er det gået stærkt. I dag, når GSM verdenskonferencen i Cannes åbner, vil Microsoft og firmaets samarbejdspartnere fremvise mobile enheder baseret på Microsofts to nye styresystemer til mobile enheder.

Styresystemet Pocket PC 2002 Phone Edition er beregnet til lommecomputere med indbygget telefon, mens Smartphone 2002 er beregnet til mobiltelefoner, der har indbygget en del funktioner, som ellers hører til lommecomputere.

Mobile enheder med enten Pocket PC 2002 Phone Edition eller Smartphone 2002 kommer på markedet i slutningen af juni - først i Europa og derefter i USA. Priserne er endnu ikke offentliggjort.

På GSM-konferencen vil Microsoft også præsentere en del nye produkter og samarbejdspartnere. Software-giganten vil lancere udviklingsværktøjer til de to styresystemer, en betaversion af Smartphone 2002 Software Development Kit (SDK) samt Pocket PC 2002 SDK med understøttelse af Phone Edition. Microsoft vil samarbejde med Intel om at udvikle designs til den næste generation af mobiltelefoner og lommecomputere, således at disse designs kan sætte skub i udviklingen af applikationer til mobile enheder.

Analytikeren Paolo Pescatore fra analyseinstituttet IDC spår, at personer, som er vant til Microsofts styresystemer på pc'er, også vil foretrække firmaets styresystemer på mobile enheder. Derfor bliver det spændende at se, om Microsofts nye styresystemer vil vinde markedsandele.

Mobiltelefoner

Microsfts bud på enhed med styresystemet Smartphone 2002.
Styresystemet Smartphone 2002, tidligere kendt under kodenavnet Stinger, er baseret på Windows CE 3.0. Det er beregnet til mobiltelefoner med lidt flere funktioner, end man er vant til. Styresystemet blev i øvrigt døbt på Consumer Electronics Show i Las Vegas i starten af januar.

Udover selve styresystemet vil enheder med Smartphone 2002 indeholde funktioner, der kendes fra lommecomputere. For eksempel vil der være kalender, adressebog, e-mail-klient og en web-browser, der understøtter WML (Wireless Markup Language) og XML (Extensible Markup Language).

Hardware-producenter som Samsung, Compal og Mitsubishi arbejder sammen med Microsoft om at udvikle selve telefonerne, mens store teleoperatører som Orange og T-Mobil vil levere tjenester til platformen.

Microsoft mener, at styresystemet Symbian vil være den primære konkurrent til Smartphone 2002. Derimod mener firmaet ikke, at Linux er konkurrent, da Linux mangler funktionalitet og sikkerhed på det trådløse marked. IDC-analytikeren Pescatore mener dog ikke, at man skal undervurdere Linux, da det er så populært. Der er også flere Linux-baserede lommecomputere på markedet, for eksempel har Infomart lige lanceret en PDA med Linux.

Lommecomputere

Firmaer, der skal sælge lommecomputere med Pocket PC 2002 Phone Edition, vil formentlig sælge deres enheder under eget navn, som vi tidligere har set det med Microsofts Pocket PC 2002.

Microsoft forventer, at en enhed med Pocket PC 2002 Phone Edition kommer til at have en højoplæselig trykfølsom farveskærm. Skærmen vil være større end på enheder med Smartphone 2002, og man kan bruge både fingre og en pen til at navigere med, ligesom tilfældet er for de lommecomputere, som findes på markedet i dag.

Der skal være understøttelse af både GSM og GPRS eller CDMA. Det vil sige at lommecomputeren også kan bruges som telefon, og Microsoft vil da også sælge headsets og bluetooth-tilbehør til disse enheder.

I lommecomputerne vil der være indbygget applikationer som Pocket Word og Pocket Excel, og disse programmer vil ikke være indbygget i enheder med Smartphone 2002. I følge Microsoft findes der allerede over 10.000 registrerede applikationer, som er udviklet til Pocket PC platformen.

En af de første lommecomputere med Pocket PC 2002 Phone Edition bliver HP Jornada 928 Wireless Digital Assistant (WDA). Den vil blandt andet understøtte GSM 900/1800, GPRS, USB og infrarød kommunikation.

Jornada 928 har indbygget browser, som understøtter WAP 1.2.1 samt Pocket Internet Explorer. Desuden vil lommecomputeren have to skærme, da den ene skal bruges til at vise status for GSM kommunikation. Computeren indeholder 32 megabyte flash ROM og 64 megabyte RAM. Java 2 Micro Edition (J2ME) med Mobile Information Device Profile (MIDP) er også indbygget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere