Digitale kameraer med seks megapixels

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor mange megapixels et digitalt kamera skal tilbyde. Konkurrenterne Nikon og Canon følger efter Fujifilm og har nu også sendt kameraer med over seks megapixels på markedet.

Canon

Konkurrenterne Nikon og Canon har begge sendt digitale kameraer med over 6 megapixels på markedet. Den høje opløsning kender vi ellers kun fra Fujifilm FinePix S2 Pro, som vi har skrevet om tidligere. De to kameraer har meget ens funktioner, dog fører Canon en smule på opløsning og andre funktioner. Det er endnu ikke til at sige om det ene kamera er bedre end det andet, og priserne er desværre ikke offentliggjort.

Canon D60
Canons EOS-D60 er efterfølgeren til EOS-D30 SLR, og det er beregnet til entusiastiske amatører eller semiprofessionelle. Der er mange ligheder mellem D60 og D30, men det der adskiller kameraerne mest er den høje opløsning i D60. Kameraet kan nemlig producere billeder med en opløsning på 3072 x 2048 pixels, svarende til 6,3 megapixels. Desuden er LCD-skærmen blevet forbedret i forhold til tidligere modeller, men den er stadig på 1,8 tommer.

Med D60 kan tages op til tre billeder i sekundet og op til otte billeder i en serie (burst), hvilket er det samme som D30. Det virker måske ikke imponerende, men man skal tænke på, at hvert billede fylder 9,32 megabyte.

Kameraet gemmer billeder både som JPEG og RAW (ukomprimeret). Fordelen ved dette er, at man hurtigt kan se billeder på kameraet i JPEG, og derefter kan man downloade dem i højeste kvalitet i form af RAW. En anden detalje er billeder i størrelsesforholdet 2:3 ligesom i den analoge verden. I dag bruger næsten alle digitale kameraer 3:4, hvilket betyder, at man ikke kan producere billeder i for eksempel 10x15 centimeter uden at beskære.

Der er kommet flere informationer i søgeren. For eksempel kan man se oplysninger om blitz og antallet af billeder, der er tilbage på CompactFlash-kortet. Der kan være cirka 92 billeder i kvaliteten large/normal (cirka 1,3 megabyte) på et CompactFlash-kort med 128 megabyte. Kameraet understøtter CompactFlash Type I og II.

Kameraet kommer til Europa i løbet af marts måned, og prisen er endnu ikke offentliggjort.

Nikon

Nikon D100
Canons ærkekonkurrent Nikon har også sendt et digital kamera med seks megapixels på markedet. Nikon D100 er ligesom Canon D60 beregnet til de virkelig entusiastiske amatører og semiprofessionelle. D100 har en opløsning på 3008 x 2000 pixels, hvilket svarer til 6,1 megapixels. Canons D60 tilbyder altså en smule højere opløsning. D100 har ligesom Canon D60 en LCD-skærm på 1,8 tommer.

Kameraet gemmer billeder både som JPEG (komprimeret), TIFF (ukomprimeret) og RAW (ukomprimeret). Her kan man således se billeder på kameraet i både JPEG og TIFF-format, og derefter kan man downloade dem i højeste kvalitet i form af RAW. Med D100 kan tages op til tre billeder i sekundet og op til seks billeder i en serie (burst).

Den hurtigste lukkertid er på 1/4000-del af et sekund, og med flash kan man synkronisere helt ned til 1/180-del af et sekund.

For at gøre det lettere at lære at bruge kameraet har Nikon indført den såkaldte 3D Digital Matrix Image Control. Funktionen består af tre komponenter, som giver billederne mere ægte farver og bedre kontrast. Kameraet håndterer disse funktioner helt automatisk, og derfor behøves fotografen ikke at bekymre sig om disse ting, når der bliver taget billeder.

Kameraet understøtter CompactFlash Type I og II inklusive IBM Microdrive på 512 megabyte eller 1 gigabyte.

Man kan vælge i mellem tre farvemodeller, I (sRGB), II (Adobe RGB) og III (sRGB - mere grøn til farverige landskaber), så man kan tilpasse farverne til miljøet.

D100 kommer på markedet til sommer, og prisen kendes endnu ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere