Mobiltelefoner med kamera

De første mobiltelefoner fra Sony Ericsson er netop blevet vist frem. En mobiltelefon med et kamera på kun 22 gram og en smartphone med indbygget kamera er nogle af de mest spændende produkter. Bluetooth og GPRS er understøttet i alle de nye telefoner fra Sony Ericsson.

Mobiltelefon og kamera

Sony og Ericsson lancerede tirsdag en lang række nye produkter og præsenterede nye samarbejdspartnere under det fælles navn Sony Ericsson. De første mobiltelefoner, smartphones og andet tilbehør med Sony Ericsson navnet blev vist frem på et pressemøde onsdag i København.

Sony Ericsson satser på tre områder for mobiltelefoni, nemlig billeder, underholdning og forbindelsesmuligheder til andre produkter. Firmaet lancerede da også produkter inden for alle tre områder.

T68i med kameraet sat fast forneden. Linsen på kameraet sidder bagpå, mens telefonens skærm bruges som søger.
T68i og kamera
Mobiltelefonen T68i er den første mobiltelefon i verden med MMS (Multimedia Messaging Service), som kommer på markedet. MMS gør det muligt at sende og modtage billeder med lyd og tekst. Flere andre mobiltelefoner med MMS er lanceret, men det er altså Sony Ericssons T68i som kommer først på markedet. T68i kommer til Danmark om få uger, men er allerede i butikkerne i Sverige.

T68i har farveskærm, måler 100x48x20 millimeter og vejer 84 gram. Telefonen understøtter blandt andet WAP 2.0, GPRS, HSCSD, Bluetooth og e-mail. I telefonbogen kan man også lagre billeder af de personerne på listen. Mobiltelefonen kan bruges i det meste af verden, da både GSM 900, 1800 og 1900 er understøttet.

Som tilbehør til T68i kan man købe et lille kamera, som let kan tilsluttes telefonen. Skærmen på telefonen bruges herefter som søger for kameraet.

Kameraet, som hedder CommuniCam MCA-20, vejer kun 22 gram og måler 47x48x25 millimeter. Billederne bliver lagret i JPEG-formatet, og man kan vælge mellem fire opløsninger. Den højeste opløsning er på 640x480 pixels, og vi prøvede at tage et billede på denne opløsning med CommuniCam og T68i. Desværre gik T68i ned under forsøget, og telefonen måtte genstartes med det der svarer til Control-Alt-Delete.

Der kan lagres op til 14 billeder med den højeste opløsning eller op til 200 billeder med den laveste opløsning på 80x60 pixels.

CommuniCam MCA-20 har ingen blitz, så det er beregnet til at blive brugt udenfor, hvor der er meget lys. Vi prøvede at tage billeder indenfor, hvor der er almindelig belysning, men billederne blev meget mørke, og det var svært at se, hvad de forestillede.

Ved hjælp af Bluetooth kan man for eksempel overføre billeder mellem pc, kamera og mobiltelefon. Man kan også hente billeder ned på T68i, og bruge dem som eksempelvis baggrundsbilleder.

Smartphone

P800 med indbygget kamera og tastatur. Kameralinsen sidder bagpå.
Z700
Sony Ericsson lancerede spilletelefonen Z700, der også har fået farveskærm. Der er indbygget to spil i telefonen, Charlie's Angels og Men in Black.

Telefonen understøtter Java 2 Micro Edition (J2ME), og derved kan brugeren hente opdateringer af spil eller nye Java-baserede spil. Telefonen understøtter også Bluetooth, GPRS, e-mail, WAP 1.21 og HTML.

Mobiltelefonen vejer 95 gram og måler 91x50x24 millimeter. Z700 kommer først på markedet efter sommeren.

P800 med indbygget kamera
P800 er en såkaldt multimedie smartphone. Det vil sige en avanceret mobiltelefon med funktioner, man ellers forbinder med lommecomputere. P800 ligner da også en lommecomputer på grund af den store farveskærm, der er trykfølsom. Skærmen har en opløsning på 208x320 pixels.

Der er indbygget et kamera i P800, hvor linsen er placeret på bagsiden og skærmen bruges som søger. MMS er selvfølgelig understøttet, så man kan sende eller hente billeder. Der medfølger et lille tastatur, der sidder i klappen. Man kan dog vælge at tage tastaturet helt af.

Styresystemet er Symbian 7.0, og der kan downloades applikationer eller spil baseret på Java eller C++. Der er 12 megabyte hukommelse, så der er masser af plads til spil, filmklip eller billeder.

Telefonen understøtter Bluetooth, GPRS, HSCSD, WAP, XML og e-mail. P800 kan bruges over det meste af verden, da både GSM 900, 1800 og 1900 understøttes. P800 kommer på markedet i løbet af tredje kvartal i år.

Bluetooth
Sony Ericsson lancerede også to håndfrie sæt med understøttelse af Bluetooth. HBH-30 er et headset på kun 28 gram, der kan vendes, så det kan bruges til begge ører. HCB-30 er et installationssæt til bilen, som kan bruges til alle mobiltelefoner, der understøtter Bluetooth. Begge sæt kommer på markedet i løbet af det næste halve år.

Pc-kort
Til slut blev også til et pc-kort, kaldet GC75, lanceret. Kortet understøtter GPRS, HSCSD og CSD samt GSM 900, 1800 og 1900. GC75 er kompatibelt med Windows 98, ME, NT4, 2000 og XP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere