Slaget om eu-domæner ind i ny fase

Mere end 70.000 ansøgninger om et .eu-domæne er dumpet ind i postkassen hos EURid, der tirsdag formiddag åbnede for den såkaldte Sunrise 2-fase. Næste fase er det først til mølle, hvis man vil score et godt domæne.

Kampen om .eu-domænerne er gået ind i en ny fase, efter det europæiske domæneagentur EURid tirsdag lige før middag åbnede for anden fase i ansøgningen om domæner.

I anden fase - den såkaldte Sunrise 2 - kan der søges om domæner på ubeskyttede firmanavne, varenavne, varemærker, bynavne og andet.

Og det har mange danske virksomheder benyttet sig af, oplyser de danske domæneudbydere.

- Vi har oplevet en stor stigning i antallet af ansøgninger i forhold til Sunrise 1, siger Ken Boye, hostmaster hos DanDomain, der har modtaget omkring 2.500 ansøgninger fra virksomheder og andre til et .eu-domæne i Sunrise 2.

Hårde krav

Ved middagstid havde EURid modtaget godt 71.200 domæneansøgninger, meddeler den europæiske organisation, der videre fortæller, at den første ansøgning var på webdienst.eu.

I løbet af de første 15 minutter indløb knap 28.000 ansøgninger fra hele Europa.

Der har været stor spredning på ansøgningerne, for det mest søgte domæne har været sex.eu, der blot er blevet søgt 23 gange.

Det skyldes ikke mindst, at EURid har meget hårde valideringskrav i Sunrise 2.

Det betyder, at virksomheder og andre skal kunne dokumentere, at de har krav på et bestemt navn. For eksempel skal danske virksomheder indsende dokumentation fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for at godtgøre, at de har krav til et bestemt domæne.

Store forventninger

Der er nu store forventninger til sidste fase af udstedelsen af .eu.

Den løber af stablen 7. april i den såkaldte landrush-fase, hvor det blot handler om at komme først til mølle, hvis man vil score et af de attraktive domæner.

De danske domæne-udstedere melder da også, at de allerede nu - flere måneder inden landrush-perioden går i gang - er begyndt at få bestillinger ind på domæner, som de skal forsøge at lande fra 7. april.

- Vi har fået rigtigt mange registreringer til landrush-perioden. Det er især fra privatpersoner og mindre og mellemstore virksomheder, fortæller Thorbjørn Flensted fra Domaindirect.dk.

Omkring 35 procent af forhåndsregistreringer stammer fra privatpersoner, fortæller han.

- Så man må sige, at der er stor interesse for .eu hos familien Danmark, siger Thorbjørn Flensted.

Domæneudbyderen Colordomain peger på, at mange af de danske virksomheder anvender domænenavne, som er for generelle til, at de har kunne ansøges om i de første sunrise-faser.

Første fase, Sunrise 1, var forbeholdt offentlige institutioner og firmaer eller kendte personer, der har beskyttet firmanavnet som et registreret varemærke.

Relevant link

http://www.eurid.eu/en/general/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere