Slaget om eu-domæner ind i ny fase

Mere end 70.000 ansøgninger om et .eu-domæne er dumpet ind i postkassen hos EURid, der tirsdag formiddag åbnede for den såkaldte Sunrise 2-fase. Næste fase er det først til mølle, hvis man vil score et godt domæne.

Kampen om .eu-domænerne er gået ind i en ny fase, efter det europæiske domæneagentur EURid tirsdag lige før middag åbnede for anden fase i ansøgningen om domæner.

I anden fase - den såkaldte Sunrise 2 - kan der søges om domæner på ubeskyttede firmanavne, varenavne, varemærker, bynavne og andet.

Og det har mange danske virksomheder benyttet sig af, oplyser de danske domæneudbydere.

- Vi har oplevet en stor stigning i antallet af ansøgninger i forhold til Sunrise 1, siger Ken Boye, hostmaster hos DanDomain, der har modtaget omkring 2.500 ansøgninger fra virksomheder og andre til et .eu-domæne i Sunrise 2.

Hårde krav

Ved middagstid havde EURid modtaget godt 71.200 domæneansøgninger, meddeler den europæiske organisation, der videre fortæller, at den første ansøgning var på webdienst.eu.

I løbet af de første 15 minutter indløb knap 28.000 ansøgninger fra hele Europa.

Der har været stor spredning på ansøgningerne, for det mest søgte domæne har været sex.eu, der blot er blevet søgt 23 gange.

Det skyldes ikke mindst, at EURid har meget hårde valideringskrav i Sunrise 2.

Det betyder, at virksomheder og andre skal kunne dokumentere, at de har krav på et bestemt navn. For eksempel skal danske virksomheder indsende dokumentation fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for at godtgøre, at de har krav til et bestemt domæne.

Store forventninger

Der er nu store forventninger til sidste fase af udstedelsen af .eu.

Den løber af stablen 7. april i den såkaldte landrush-fase, hvor det blot handler om at komme først til mølle, hvis man vil score et af de attraktive domæner.

De danske domæne-udstedere melder da også, at de allerede nu - flere måneder inden landrush-perioden går i gang - er begyndt at få bestillinger ind på domæner, som de skal forsøge at lande fra 7. april.

- Vi har fået rigtigt mange registreringer til landrush-perioden. Det er især fra privatpersoner og mindre og mellemstore virksomheder, fortæller Thorbjørn Flensted fra Domaindirect.dk.

Omkring 35 procent af forhåndsregistreringer stammer fra privatpersoner, fortæller han.

- Så man må sige, at der er stor interesse for .eu hos familien Danmark, siger Thorbjørn Flensted.

Domæneudbyderen Colordomain peger på, at mange af de danske virksomheder anvender domænenavne, som er for generelle til, at de har kunne ansøges om i de første sunrise-faser.

Første fase, Sunrise 1, var forbeholdt offentlige institutioner og firmaer eller kendte personer, der har beskyttet firmanavnet som et registreret varemærke.

Relevant link

http://www.eurid.eu/en/general/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere