Slaget om eu-domæner ind i ny fase

Mere end 70.000 ansøgninger om et .eu-domæne er dumpet ind i postkassen hos EURid, der tirsdag formiddag åbnede for den såkaldte Sunrise 2-fase. Næste fase er det først til mølle, hvis man vil score et godt domæne.

Kampen om .eu-domænerne er gået ind i en ny fase, efter det europæiske domæneagentur EURid tirsdag lige før middag åbnede for anden fase i ansøgningen om domæner.

I anden fase - den såkaldte Sunrise 2 - kan der søges om domæner på ubeskyttede firmanavne, varenavne, varemærker, bynavne og andet.

Og det har mange danske virksomheder benyttet sig af, oplyser de danske domæneudbydere.

- Vi har oplevet en stor stigning i antallet af ansøgninger i forhold til Sunrise 1, siger Ken Boye, hostmaster hos DanDomain, der har modtaget omkring 2.500 ansøgninger fra virksomheder og andre til et .eu-domæne i Sunrise 2.

Hårde krav

Ved middagstid havde EURid modtaget godt 71.200 domæneansøgninger, meddeler den europæiske organisation, der videre fortæller, at den første ansøgning var på webdienst.eu.

I løbet af de første 15 minutter indløb knap 28.000 ansøgninger fra hele Europa.

Der har været stor spredning på ansøgningerne, for det mest søgte domæne har været sex.eu, der blot er blevet søgt 23 gange.

Det skyldes ikke mindst, at EURid har meget hårde valideringskrav i Sunrise 2.

Det betyder, at virksomheder og andre skal kunne dokumentere, at de har krav på et bestemt navn. For eksempel skal danske virksomheder indsende dokumentation fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for at godtgøre, at de har krav til et bestemt domæne.

Store forventninger

Der er nu store forventninger til sidste fase af udstedelsen af .eu.

Den løber af stablen 7. april i den såkaldte landrush-fase, hvor det blot handler om at komme først til mølle, hvis man vil score et af de attraktive domæner.

De danske domæne-udstedere melder da også, at de allerede nu - flere måneder inden landrush-perioden går i gang - er begyndt at få bestillinger ind på domæner, som de skal forsøge at lande fra 7. april.

- Vi har fået rigtigt mange registreringer til landrush-perioden. Det er især fra privatpersoner og mindre og mellemstore virksomheder, fortæller Thorbjørn Flensted fra Domaindirect.dk.

Omkring 35 procent af forhåndsregistreringer stammer fra privatpersoner, fortæller han.

- Så man må sige, at der er stor interesse for .eu hos familien Danmark, siger Thorbjørn Flensted.

Domæneudbyderen Colordomain peger på, at mange af de danske virksomheder anvender domænenavne, som er for generelle til, at de har kunne ansøges om i de første sunrise-faser.

Første fase, Sunrise 1, var forbeholdt offentlige institutioner og firmaer eller kendte personer, der har beskyttet firmanavnet som et registreret varemærke.

Relevant link

http://www.eurid.eu/en/general/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere