Teleselskaber lukker for adgang til Aspiro SMS

En række store teleselskaber har lukket for adgangen til den stærkt omdiskuterede indholdsudbyder Aspiro, fordi selskabet ikke overholder reglerne om fortrydelsesret.

En række af de danske mobiloperatører har lukket og slukket for kundernes adgang til at bruge indholdsudbyderen Aspiro.

Det sker, fordi firmaet ikke overholder reglerne i SMS-brancheaftalen om blandt andet fortrydelselsret til kunderne.

Firmaet tilbyder blandt andet via hjemmesiden smsland.dk fotos, spil, ringetoner og andet indhold til børn og unges mobil-telefoner via sms.

Firmaet kom for nylig i mediernes søgelys, fordi de ikke oplyste kunderne om fortrydelsesretten ved køb af indhold.

- Lige i det her øjeblik har vi lukket for adgangen. Men vi kigger på dem hele tiden, og regner med at åbne igen, så snart forholdende er tilfredsstillende, siger Martin Salamon fra Sonofon, som er et af de teleselskaber, der har spærret for kundernes adgang til tjenesten.

Mulig genåbning

I øjeblikket tester Sonofon en række rettelser, som Aspiro har foretaget med henblik på at kunne genåbne adgangen.

Lukningen kommer ikke som et lyn fra en klar himmel for Aspiro.

Selskabet har haft en frist til at rette op, og det har det ikke gjort, fortæller Christian Hemmingsen, som er formand for SMS-gruppen hos Telekommunikations-industrien, teleoperatørernes brancheorganisation.

Lukningen af Aspiro skal tolkes som et udtryk for en hårdere kurs overfor brådne kar i branchen, siger Christian Hemmingsen.

Nødvendig stramning

- Det har desværre vist sig nødvendigt at sætte en hårdere tone. Det har vist sig i lyset af de sager, der har været, og den stikprøvekontrol, som vi har lavet. Det bliver generelt med en hårdere tone i industrien fremover, siger han.

Stramningen kommer efter, at ombudsmanden har indskærpet overfor telebranchen, at den skal være bedre til at kontrollere forholdende i branchen - især når det gælder prisoplysniger, kundebehanling og fortrydelseret.

- Vi blev lukket, fordi vi fra et teleselskab om eftermiddagen fik varsel om at foretage ændringer inden næste formiddag. De andre operatører lukkede uden advarsel, siger Mark Bansholdt, direktør i Aspiro Danmark.

Firmaet har nu rettet opsætningen omkring fortrydelsesret, og er på vej til at blive genåbnet, siger Mark Bansholdt.

Sonofon og TDC har fredag eftermiddag genåbnet forbindelsen til Aspiro. Dermed har alle mobiloperatører genåbnet adgangen til firmaet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2024

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere