D-Link-routere tidsspammer flere servere

Hundredetusindvis af D-Link-routere verden over risikerer at lukke den eneste danske tidserver. Den danske open-source guru Poul-Henning Kamp har påvist, at D-Link også tidsspammer en lang række andre tidsservere verden over.

Den danske guru i det internationale open-source miljø, Poul-Henning Kamp, spiller nu et nyt kort ud i kampen mod it-giganten D-Link.

Hundrede tusindvis af D-Link-routere hos virksomheder og i private hjem spørger nemlig ikke kun Poul-Henning Kamps tidsserver på Dix'en (Danish Internet Exchange Point) om hvad klokken er.

De sender også uden tilladelse forespørgselspakker til NASA, University of London og mellem 30 og 50 andre tidsservere verden over.

Sagsøger ikke D-Link

- Jeg har hørt fra englænderne, at de bestemt ikke er begejstrede for det. Ejerne af de berørte amerikanske tidsservere har jeg ikke hørt fra endnu, siger Poul-Henning Kamp.

Poul-Henning Kamp mener, at udbredelsen af problemet til andres tidsservere styrker hans muligheder for at få bremset de uønskede pakker fra de mange D-Link-routere.

- Jeg har ikke råd til at sagsøge D-Link, hvad der åbenbart er nødvendigt for at få dem i tale. Men det har nogen af de andre berørte. Så derfor forestiller jeg mig, at der kommer den nødvendige muskel bagved til at gøre noget nu, siger Poul-Henning Kamp.

Baggrunden for problematikken er, at D-Link har implementeret den danske tidsserver og en række andre NTP-serveres adresser i firmwaren på tusindvis af routere, som bruger tidskoder til at notere i en intern log. Samlet set sender de i øjeblikket 37 pakker i sekundet til den dansker tidsserver.

Frygter Ddos-angreb

Problemet for Poul-Henning Kamp er, at hans tidsserver med de mange forespørgsler får alt for meget trafik, hvilket nu har fået Uni-C til at kræve trafikbetaling.

Tidligere har serveren fået lov at være på Dix’en gratis, fordi den kun har skullet betjene omkring 2000 danske servere. Poul-Henning Kamp kræver nu 220.000 kroner fra D-Link til at dække sine egne og Uni-C's udgifter til den danske tidsserver.

Poul-Henning Kamp frygter, at D-Link-apparaterne kan misbruges til et distribueret denial-of-service-angreb.

- Hvis alle de millioner af D-Link-dimser kan bruges som pakkeforstærkere, fordi ingen holder øje med dem, er fanden jo løs i Laksegade. Jeg ville ikke være så nervøs, hvis det var Cisco, som havde en million dimser stående i folks hjem. Men det her tyder i al fald ikke på, at D-link er ret gode til at programmere, siger Poul-Henning Kamp.

Relevant link

Poul-Henning Kamps liste over berørte timeservere

Poul-Henning Kamps åbne brev til D-Link




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere