Serverblade deles om diske og net

BladeFrame-arkitekturen kombinerer gængse pc-chips med en mainframeinspireret uddelegering af opgaver.

Umiddelbart ligner det en almindelig bladeserver: Et chassis, der kan udstyres med en række kort (blades), som hver indeholder en server. Men BladeFrame adskiller sig på et væsentligt område: Hvert serverkort indeholder stort set kun processorer og RAM.

Al kommunikation med diske og netværk sker via forbindelser, der går fra processorkortet hen til to særlige typer kort i chassiset. Den ene type kort er en switch, der fordeler datatrafikken mellem de forskellige kort, den anden tager sig af kommunikation med diske og lokalnet.

Arkitekturen har været på markedet siden 2001, da firmaet Egenera introducerede den første BladeFrame. Men først nu er den kommet til Danmark, idet Fujitsu Siemens er blevet firmaets eneste europæiske partner.

– BladeFrame er især egnet til systemer, der er afgørende for virksomhedens drift. Formålet med arkitekturen er at fjerne kompleksitet, så det bliver muligt at udnytte billige standardprocessorer i systemer med høje krav til oppetiden, siger Nick Cheetham fra Egenera.
Han oplyser, at kunderne typisk køber BladeFrame til erstatning for store Unix-systemer.

Fordi processorerne holdes adskilt fra den fysiske infrastruktur (netkort og diskforbindelser), er det muligt hurtigt at sætte en ny server i drift. Hvis den er forberedt, tager det kun to-tre minutter. Kommunikationen mellem serverkortene i chassiset går hurtigere, end hvis man skal ud gennem et traditionelt lokalnet.

Systemet understøtter op til 24 processorblade, der hver kan indeholde op til fire CPU’er. Det største system kan dermed udstyres med 96 dobbeltkerneprocessorer.

Ideen til systemet kom fra Egeras grundlægger, Vern Brownell, der har en fortid som CTO (chief technical officer) i finansfirmaet Goldman Sachs.
I Danmark vil Fujitsu Siemens Computers især markedsføre løsningen til virksomheder i finanssektoren, televerdenen, hostingbranchen og forsikringsbranchen. Firmaet ønsker ikke at oplyse priser på serverne, men ifølge analysefirmaet Gartner starter prisen ved godt en halv million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere