Ementor lander millionkontrakt i det offentlige

Konsulenthuset Ementor løfter omsætningen på det offentlige it-marked med 50 millioner kroner på en ny kontrakt om digital tilskuds-administration. Den nye SOA-løsning har potentiale i hele EU, mener direktør Carsten Dilling.

Direktoratet for Fødevareerhverv under Fødevareministeriet skyder mere end 50 millioner kroner i en it-modernisering, der blandt andet omfatter elektronisk dokumenthåndtering (ESDH) og en ny SOA-baseret version af et administrationssystem til tilskudsordninger.

Udviklings- og konsulenthuset Ementor er valgt som hovedleverandør på projektet i konkurrence med blandt andre IBM, der bød på opgaven i et EU-udbud.

- Direktoratet for Fødevareerhverv er i forvejen en af Ementors store kunder i det offentlige. Med den her ordre bringer vi imidlertid vores forretning med direktoratet op på et helt andet niveau, siger administrerende direktør Carsten Dilling, Ementor Danmark.

Udover kontraktsummen på i første omgang 50 millioner kroner vil aftalen formentlig på længere sigt kaste yderligere millioner af til Ementor.

Satser på SOA og .Net

Børsnoterede Ementor, der er under fusion med de nordiske it-kæmper Topnordic og Atea, har leveret Direktoratet for Fødevareerhvervs nuværende løsning til tilskudsadministration TAS, der under implementeringen i 2003 gav store problemer.

I dag håndterer Ementors TAS-løsning flere end 100 tilskudsordninger i landbrugs- og fødevaresektoren for direktoratet.

Den nye kontrakt omfatter en ny SOA-version af TAS-løsningen, der er blevet løftet til Microsofts .Net-platform. Behovet for en ny version er blandt andet udløst af reformer af EU's landbrugspolitik, der har stillet krav om nye arbejdsgange og funktioner.

- Vi har det senste år fået omskrevet hele løsningen og samtidig løftet den til en mere moderne it-platform, siger Carsten Dilling.

Selve omskrivningen af applikationen har fundet sted hos den indiske partner Polaris Software.

ESDH via rammeaftaler

- Ementor har samlet set 12-13 offentlige kunder på TAS-løsningen til tilskudsadministration. Dem går vi nu i dialog med om også at løfte deres løsninger til den nye version, siger Carsten Dilling.

Han ser endvidere et potentiale i at udbrede løsningen til den offentlige sektor i andre EU-lande med behov for it-understøttelse af tilskudsordninger på blandt andet landbrugsområdet.

Udover den nye løsning til tilskudsadministration omfatter Direktoratet for Fødevareerhvervs kontrakt med Ementor en ny løsning til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) og en ny portalløsning.

CSC/ScanJour er underleverandører på ESDH-delen af Ementor-kontrakten.

Konsortiet er et af tre udpeget til udrulning af elektronisk dokumenthåndtering i det offentlige under de såkaldte FESD-rammeaftaler.

CSC/ScanJour leverer i forvejen ESDH til Fødevareministeriet og en lang række andre ministerier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere