PowerPoint og Explorer under nye angreb

Endnu en gang udnytter hackere en hidtil ukendt sårbarhed i Microsofts PowerPoint i målrettede angreb. Samtidig er Internet Explorer atter i skudlinjen.

Dagen efter, Microsoft udsendte en ekstraordinær sikkerhedsopdatering til Internet Explorer, er den gal igen. Sikkerhedsfirmaet McAfee rapporterer, at selskabet har registreret et angreb mod en ny sårbarhed i Microsofts PowerPoint.

PowerPoint har gentagne gange inden for det seneste halve år været benyttet til målrettede angreb, hvor den skadelige kode lægges ind som en del af et PowerPoint-dokument.

Også flere andre programmer fra Microsofts Office-pakke, heriblandt Word, Excel og Publisher, har været brugt til lignende angreb.

Der har hver gang været tale om hidtil ukendte sårbarheder, og angrebene har ofte fundet sted kort efter Microsofts månedlige opdatering.

Den aktuelle sårbarhed i PowerPoint rammer ifølge McAfee alle de tre seneste versioner af PowerPoint.

Sikkerhedsfirmaet har kun registreret ét enkelt mål for angrebet, hvilket tyder på, at sårbarheden i første omgang kun bliver brugt i meget målrettede angreb.

Det er dog ingen garanti for, at den samme sårbarhed ikke senere vil blive anvendt i et større angreb.

Internet Explorer-brugere fik dårligt nok et helt døgn fra den seneste nødopdatering fra Microsoft, før et nyt exploit til et allerede kendt, men endnu ikke lukket, sikkerhedshul dukkede op, rapporterer danske CSIS.

Det pågældende exploit er ifølge CSIS nu blevet distribueret via Metasploit, hvilket placerer det i hænderne på langt flere hackere end hidtil, advarer firmaet.

Microsoft er nu gået i gang med at undersøge PowerPoint-sårbarheden, som muligvis vil blive rettet med selskabets næste sikkerhedsopdatering 10. oktober.

Indtil da anbefaler selskabet, at man eventuelt kan benytte sig af programmet PowerPoint Viewer 2003, der kan bruges til at vise PowerPoint-præsentationer. I hvert fald til præsentationer man modtager pr. e-mail.

Ifølge Microsoft er PowerPoint Viewer ikke ramt af sårbarheden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Mere end 1.000 CPR-numre på danske universitetsstuderende lå offentligt tilgængeligt i mere end tre år
En fejlplacering af to filer har betydet at CPR-numre på mere end 1.000 studerende har ligget offentligt tilgængeligt på nettet i mere end tre år.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.