PowerPoint og Explorer under nye angreb

Endnu en gang udnytter hackere en hidtil ukendt sårbarhed i Microsofts PowerPoint i målrettede angreb. Samtidig er Internet Explorer atter i skudlinjen.

Dagen efter, Microsoft udsendte en ekstraordinær sikkerhedsopdatering til Internet Explorer, er den gal igen. Sikkerhedsfirmaet McAfee rapporterer, at selskabet har registreret et angreb mod en ny sårbarhed i Microsofts PowerPoint.

PowerPoint har gentagne gange inden for det seneste halve år været benyttet til målrettede angreb, hvor den skadelige kode lægges ind som en del af et PowerPoint-dokument.

Også flere andre programmer fra Microsofts Office-pakke, heriblandt Word, Excel og Publisher, har været brugt til lignende angreb.

Der har hver gang været tale om hidtil ukendte sårbarheder, og angrebene har ofte fundet sted kort efter Microsofts månedlige opdatering.

Den aktuelle sårbarhed i PowerPoint rammer ifølge McAfee alle de tre seneste versioner af PowerPoint.

Sikkerhedsfirmaet har kun registreret ét enkelt mål for angrebet, hvilket tyder på, at sårbarheden i første omgang kun bliver brugt i meget målrettede angreb.

Det er dog ingen garanti for, at den samme sårbarhed ikke senere vil blive anvendt i et større angreb.

Internet Explorer-brugere fik dårligt nok et helt døgn fra den seneste nødopdatering fra Microsoft, før et nyt exploit til et allerede kendt, men endnu ikke lukket, sikkerhedshul dukkede op, rapporterer danske CSIS.

Det pågældende exploit er ifølge CSIS nu blevet distribueret via Metasploit, hvilket placerer det i hænderne på langt flere hackere end hidtil, advarer firmaet.

Microsoft er nu gået i gang med at undersøge PowerPoint-sårbarheden, som muligvis vil blive rettet med selskabets næste sikkerhedsopdatering 10. oktober.

Indtil da anbefaler selskabet, at man eventuelt kan benytte sig af programmet PowerPoint Viewer 2003, der kan bruges til at vise PowerPoint-præsentationer. I hvert fald til præsentationer man modtager pr. e-mail.

Ifølge Microsoft er PowerPoint Viewer ikke ramt af sårbarheden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Peter Schleidt står i spidsen for et it-budget på 1,2 milliarder kroner i Jyske Bank: "Der kommer til at ske enormt meget i branchen, og teknologien bliver helt afgørende"
Interview: Peter Schleidt står i spidsen for al digitalisering i Jyske Bank, der med et it-budget på 1,2 milliarder kroner for alvor kan gøre en forskel på området. Men selv med et så stort budget skal der fokuseres. Og tænkes i nye baner. "Der sker noget på digitaliseringsfronten alle steder i Jyske Bank," siger direktøren.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.