Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Cybercity satser på 20 Mbit – TDC sveder ikke

Cybercity skyder for anden gang inden for blot halvanden måned hastighederne i vejret og tilbyder nu 20 Mbit til 399 kroner om måneden. Hos TDC er prisen på den samme hastighed mere end dobbelt så høj

For blot halvanden måned siden meldte Cybercity ud, at man nu kunne tilbyde en otte Mbit internetforbindelse til 399 kroner om måneden, men allerede nu mere end fordobler bredbåndsudbyderen hastigheden til 20 Mbit.

Prisen er den samme.

Hastighedsforøgelsen er mulig, fordi Cybercity udnytter ADSL2+ teknologien, og prisen er et udtryk for, at Cybercity kan høste stordriftsfordele i Hovedstadsområdet.

Vil have maksimale hastigheder

- Vi vil gerne give de maksimale hastigheder til de kunder, som nu ønsker det. Vi lancerer ADSL2+ på alle vores centraler fra december, men begynder her i København med de 20 Mbit på 15 centraler, fortæller Cybercitys markedsdirektør, Henrik Skov.

Resten af landet får de 20 Mbit til december. Her vil priserne dog blive højere, fordi der ikke er de samme stordriftsfordele, oplyser Henrik Skov.

Smalt segment

Produktet, som hedder Solo Bredbånd, skal kunderne selv bestille online, ligesom man selv må finde svar på eventuelle spørgsmål på hjemmesiden.

Under alle omstændigheder ligger Cybercitys pris dog et pænt stykke under de nærmeste konkurrenter.

Tele2’s hurtigste ADSL-forbindelse på 8192/512 kbit/s koster i dag 379 kroner om måneden, men det kræver så også samtidig, at man betaler 49 kroner for en fastnettelefon hos Tele2.

TDC-pris: 859 kroner per måned
Hos TDC kan kunderne for de 399 kroner kun få en forbindelse på 2048/512 kbit/s, og hvis man vil helt op på de 20 mbit, koster det 859 kroner om måneden.

Cybercitys markedsdirektør, Henrik Skov, peger på, at virksomheden med de 20 Mbit satser på at kapre kunder i et smalt, men voksende, segment.

- Der er et segment, der vokser, fordi det bliver mere og mere almindeligt at anvende nettet til at se tv og downloade store mængder data. Med det her produkt melder vi os på banen i forhold til det segment, der ønsker at bruge nettet til den type ydelser, siger Henrik Skov.

TDC har ro på

Ifølge IT- og Telestyrelsens seneste halvårsstatistik står TDC i dag for 61,1 procent af alle danske internetabonnementer, mens Cybercity står for 9,1, Telia for 9,9 og Tele2 for 7,4 procent af internetabonnementerne.

TDC ser da heller ikke i første omgang Cybercitys satsning som den store trussel.

- En ting er den rene pris for forbindelsen, noget andet er den service og en kvalitet, der følger med produktet. Og når du lægger den pakke sammen, ligger vi meget i pris og ydelser meget, meget fornuftigt i forhold til vores hovedkonkurrenter, siger Gert Rieder, der er direktør i TDC Privat.

Vil følge udviklingen

Han oplyser, at TDC vil følge Cybercitys produkt i den kommende tid for at se, hvordan prisen og udbredelsen arter sig.

- Vi ser det egentlig bare som en naturlig forlængelse af det produkt, de lancerede i sommers. Lad os nu se, hvordan prisen bliver på sigt, og hvor bredt man kommer ud med produktet, siger Gert Rieder.

Han peger på, at massemarkedet fortsat ligger længere nede i både pris og hastigheder, selv om efterspørgslen på de meget høje internethastigheder stiger.

Den situation erkender Henrik Skov fra Cybercity.

- Massemarkedet ligger på lavere priser og lavere hastigheder. Der er mange kunder, der bare ønsker at have adgang til nettet – og ikke at betale for en meget høj båndbredde. Men vi må også sande, at der er et segment, der ønsker at have en meget høj hastighed, fordi de anvender nogen af de mere avancerede tjenester på nettet – og det er det segment, vi nu tilbyder det her produkt til, siger markedsdirektør Henrik Skov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere