EU overvejer plaster på såret efter roaming-indgreb

EU varmer op overfor teleindustrien ved at revurdere lovgivningen om brug af radiofrekvenser. Nye regler kan spare industrien for penge og derved kompensere for det tab af roaming-afgifter, som industrien har i vente senere på året.

I et forsøg på hurtigere at skaffe internetforbindelser til mobiltelefoner i Europa, pønser EU-kommissionen på at ændre den måde, hvorpå teleselskaberne har lov at bruge radiofrekvenser på, siger EU-talsmand Martin Selmayr.

Ændringsforslagene bliver taget op til debat i næste måned ved et formelt møde, der har til formål at revurdere EU's eksisterende politik omkring radiospektrummer.

Hvis forandringerne bliver godkendt af EU's 27 medlemslande og Europa Parlamentet, kan mobilselskaberne samlet spare mellem 74,5 og 372,7 milliarder kroner, fordi de derved slipper for at investere i nye 3G netværk, siger Martin Selmayr.

Halvdelen dækket

Kun omkring halvdelen af EU er dækket af 3G netværk, mens 2G netværket dækker hele EU.

Under de eksisterende regler om radiofrekvenser, må virksomhederne ikke bruge deres 2G netværk til andet end telefonsamtaler og sms’er.

Mange mobilselskaber har investeret milliarder af kroner i at købe 3G frekvenser og har derudover investeret næsten ligeså meget i at sætte de 3G netværk op for at kunne anvende det mere indbringende og rigere service 3G lover.

Håndsrækning

Ændringsforslagene bliver opfattet som et forsøg på en håndsrækning til Europas mobilindustri, efter at kommissionen tidligere har slået på tromme for slå ned på industriens dårlige vane med at kræve alt for meget for telefoni i udlandet.

Virksomheder står til at miste millioner af kroner i roaming-afgifter, når man senere på året højst sandsynligt bliver enige om de nye restriktioner.

Forandringer i lovgivningen om radiospektret kunne også godt falde på plads senere på året og hjælpe med at udjævne tabet af omsætning fra roaming, siger Martin Selmayr.

Repræsentanter fra industrien bifalder kommissionens træk.

– Det viil give os mulighed for en mere effektiv brug at spektret, siger Davis Pringle, talsmand for GSM sammenslutningen.

Det er dog ikke alle virksomheder, der står til at vinde noget ved disse ændringer.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere