Fornem netkommunikation med Sundhedsvæsnet

Webchamp 2007: Nem kommunikation med hospitaler, klinikker og siteudviklere giver sundhed.dk en nominering i kategorien Dialog. Kommunikationsmedarbejder Birgitte Lolan Ravn er nomineret for sit arbejde med siden.

Sundhed.dk er internetindgangen til det offentlige sundhedsvæsen, og her kan brugerne blandt andet finde oplysninger om ventetider på behandling, bestille tid hos lægen eller slå op i sin egen sygehusjournal.

Og det går forrygende. I januar 2007 blev portalen besøgt af 269.000 unikke brugere, hvilket er mere end en 50 procent flere besøgende end i januar 2006.

Det passer perfekt i sitets erklærede målsætning om at få flere danskere til at bruge portalen frem for at ringe til eller besøge lægen.

På sitet kan brugene nemt komme i kontakt med samtlige medarbejdere, og kommentarer og idéer til hjemmesiden spiller også en central rolle på sitet.

Det har kastet en nominering i kategorien for bedste dialog på nettet af sig, i Computerworlds konkurrence for at finde de bedste danske sider på nettet.

Webdesigneren

Birgitte Lolan Ravn er uddannet cand.comm. fra RUC med speciale i usability.

I forbindelse med sundhed.dk arbejder hun især med brugermonitorering og brugervenlighed, men står også for brugertest, -evaluering og analyser.

På baggrund af det arbejde har sundhed.dk i dag et klart billede af hvem, der bruger siden, og hvornår de gør det.

Den viden sammenlagt med oplysninger om hvad, de besøgende læser, er et godt udgangspunkt for at optimere navigationen på siden.

Birgitte Lolan Ravn er et del af et hold på 16 personer, der arbejder med sitet.

Teksterne bliver skrevet af i omegnen af 800 personer, der igennem et CMS-system fylder sitet med oplysninger.

Hun er ikke inspireret af nogle designforfattere, men er meget interesseret i hvad der rører sig på den danske scene, og hvordan danske webudviklere har løst opgaver, der også er relevante for hendes egen portal, sundhed.dk.

Sidens design er lavet af et eksternt konsulenthus.

Fire hurtige spørgsmål

Computerworld har spurgt Birgitte Lolan Ravn om, hvad hun mener, er godt webdesign og hvilken hjemmeside, der er den personlige favorit.

"Hvad er den bedste feature ved sundhed.dk?"

"Det er, at man ét sted kan gå online til hele sundhedsvæsnet. Hvis jeg skal pege på noget lidt mere specifikt, så er det ens personlige side, MitSundhed.dk, hvor man med sin digitale signatur kan se sine personlige helbredsoplysninger.

Som patient føler man sig bedre rustet og får et øget indblik i sin egen sygdom og behandling."

"Hvilken feature ville du gerne ’stjæle’ fra et andet site?"

"Jeg synes, at hele konceptet med communities er rigtig interessant.

Vi arbejder lige nu med at kunne lancere en udgave fra det offentlige, hvor vi kan tilbyde patientnetværk, der også bliver støttet af noget faglighed fra sundhedsvæsnet."

"Hvad er din favoritside på nettet?"

"Det er helt klart den type sider, de hjælper med at gøre min hverdag nemmere. Det er sådan noget som min netbank, og mit lokale biblioteks hjemmeside."

"Hvad kan blive bedre ved sundhed.dk?"

"Vi arbejder med at gøre sundhed.dk mere dialogbaseret. Vi har en vision om at vi kan supplere der personificerede kliniske helbredsoplysninger med mulighed for at gå i dialog omkring det med andre borgere, der er i samme situation.

Det skal selvfølgelig gøres på sådan en måde, at det understøttes af det, der foregår i sundhedsvæsnet og af sundhedsfaglige personer.

Computerworld præsenterer i perioden op til Webchamp 2007 alle de nominerede websites i kategorierne Forståelighed, E-handel, Produktpræsentation, Dialog, Navigation og Særprisen.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef til Erhvervs- og EU-løsninger

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere