Virtuelle verdener bliver helt essentielle i fremtiden

Klumme: Virtuelle verdener som Second Life bliver helt essentielle for fremtidig innovation og undervisning. Bare vent til vi kommer til fjernundervisning, teambuilding og spatial design.

Klokken er lidt i otte om morgenen i Palo Alto, da vi i blidt solskin drejer bilen ind til parkeringspladsen foran
Dinah’s Garden Hotel og husker, at det er mere end 10 år siden, jeg sidst var her.

Morgenmad og kaffe er stillet frem, og vi er her for at møde Second Life eller nærmere betegnet høre nærmere fra Cory Ondrejka, CTO for Linden Labs.

Til stede er også Chris Baker fra Wired.

Zpoog - det nye medie

I København er vi nogle, der er i gang med at planlægge introduktionen af fantastiske “Zpoog” – det helt nye community medie – i Second Life, og interessen går derfor først og fremmest på at teste ideer, lære om de næste udviklinger i de kommende generationer af Second Life og høre om ledende trends og tanker fra Linden Lab-teamet selv.

Hvad er den virtuelle verden Second Life så egentlig for Cory Ondrejka?

Ja, primært er det et mange-til-mange samarbejdssted og tydeligvis ikke et spil.

Det er også en host for købt ejendom og aktiviteter.

Stedet er samtidig karakteriseret af brugernes kreationer og indeholder et internationalt betalingssystem.

Det adskiller sig derfor fra andre meget brugte online medie-kommunikationsformer, som for eksempel web, der ikke er et sted, og er en solo aktivitet, og blogs, der er monologer og solo sekventielle.

Ret primitivt

Verdens mere end 1,5 milliarder webbrugere har fået endnu en kommunikationsplatform, og virtuel kommunikation tilføjer endnu en – stort set uudforsket – dimension til menneskelig kommunikativ interaktion.

Cory, om nogen, understreger, at det nuværende Second Life er mere primitivt end internettet årgang 1995.

Det hele er slet ikke startet for alvor endnu, og mange andre virtuelle verdener vil komme til.

For Cory Ondrejka er de nye virtuelle samarbejds- og undervisningsformer, samt de aktørskabte community-­universer lige nu de mest interessante områder at følge udviklingen i.

Og her har han, mest i samarbejde med forskellige forskningsteam, en unik mulighed for at udvikle scripts til målrettet dataindsamling – og det gør de.

Adgangen til realtime aktørdata gør Second Life til et interessant eksperimentarium, og indsigten i break-down dataeksemplerne og foreløbige undersøgelsesresultater er dybt inspirerende.

Hvor kommer brugerne af Second Life så geografisk fra?

Ja, omkring 35 procent er i dag fra USA, men den internationale del vokser hurtigt.

Asien er på vej

Asien er ikke for alvor kommet med endnu, men det er bare et spørgsmål om tid, når sproglig lokalisering og stemme- og dialoginternalisering snart lanceres.

Virtuelle verdener som Second Life bliver helt essentielle for fremtidig innovation og undervisning.

Fuldstændig konkurrenceafgørende aktiviteter såsom fjernundervisning, innovationsteambuilding, arbejdskraftkompetence-rekruttering, spatial design, naturfænomen-analyser, og så videre, vil alle blive en integreret værdiskabende del af de virtuelle verdener.

Det samme vil gælde for fysisk og psykisk rehabilitering, som det eksempelvis har vist sig med det Second Life genoptræningscommunity, der er opstået blandt personer, som har overlevet hjerneblødninger.

Og kendte kompetence-institutioner så forskellige som European Space Scientists og Harvard Law School har allerede vist os, at undervisning er under evolution i den virtuelle verden.

Vi er lige startet.

Med Zpoogy hilsner

Sam K. Steffensen er ph.d. og leder af it-væksthusene 5te & 5teuniT, samt formand for CPH Design A/S.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere