Artikel top billede

Gå på dusørjagt og scor tusindvis af kroner

Iværksættervirksomheden Most Wanted Recruiting er i luften med en jobportal, hvor dusørjægere kan score tusindvis af kroner på at skaffe arbejdskraft til it-virksomheder.

Iværksættervirksomheden Most Wanted Recruiting gik for tre måneder siden i luften med en ny job-portal, hvor brugeren får udbetalt kolde kontanter, hvis de skaffer en i job.

Dusørjæger-konceptet er skræddersyet it-branchen, hvor virksomheder i øjeblikket slås med næb og klør for at tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Rekrutteringsproblemet er så stort, at analyseselskabet IDC ved årsskiftet vurderede, at den danske it-branche vil gå glip af ordrer og faldende it-investeringer, som kan koste den samlede branche omkring 260 millioner kroner i 2007.

Og det budskab har den lille iværksættervirksomhed Most Wanted Recruting, der holder til i væksthuset 5te på IT-Universitetet i København, taget til sig.

Most Wanted Recruitings koncept er enkelt: Hvis brugeren udpeger en kandidat til et af de jobopslag, der er på www.mostwantedrecruiting.dk og denne kandidat søger jobbet og bliver ansat, får brugeren den udlovede dusør udbetalt.

Brugeren får også dusøren, hvis man selv søger jobbet og bliver ansat.

40 stillinger

I øjeblikket er der slået over 40 stillinger op på job-portalen, hvor dusørerne varierer mellem 5.000 og 22.000 kroner. Den hidtil højeste dusør har været på 50.000 kroner.

"Vi vil give folk et incitament til at gøre aktivt brug af deres netværk", siger Anders Beck Nielsen, der er en af de tre ansatte og medstiftere af MWR.

"På den måde får virksomhederne mulighed for at komme i kontakt med de kandidater, som ellers er uden for deres rækkevidde. Og de folk, der via portalen udpeger kandidaterne, får mulighed for at hjælpe deres venner og netværkskontakter ind i gode jobs og samtidig tjene penge på det," fortsætter han.

Han fortæller, at ideen til dusør-portalen udspringer af internettets muligheder for at aktivere store netværk i arbejdet med konkrete opgaver – også kaldet crowdsourcing.

Mange øjne bedre end få

Tankegangen er, at mange øjne ser bedre end få og er importeret fra open source-miljøet, som i årevis har brugt de sociale netværk til at sikre programmernes kvalitet.

"Vi vender op og ned på nutidens rekrutteringsprincipper. Hvor de gængse job-portaler er baseret på henvendelser fra de jobsøgende, er vores portal baseret på et netværksprincip. Rekruttering bør som så mange andre fænomener relanceres i overensstemmelse med den teknologiske og sociale udvikling", siger Anders Beck Nielsen.

CA Software, det tidligere Computer Associates, er blandt dem, der i dag bruger den nye job-portal i jagten på nye medarbejdere.

Og det har resulteret i Most Wanted Recruttings hidtil eneste udbetaling af en dusør.

12.000 kroner fik en af dusørjægerne på job-portalen, da det lykkedes ham at opspore en egnet projektleder til CA.

CA havde gennem længere tid slået stillingen op på forskellige jobportaler uden resultat, og besluttede derfor at prøve Most Wanted Recruitings netværksbaserede dusør-rekruttering, selvom konceptet var nyt og uprøvet.

Medarbejderjagten på dusør-portalen kostede CA Software godt 14.000 kroner, og det er HR-manager Patricia Lerche svært tilfreds med. Hun vurderer, at det, hvis hun havde sat et headhunter-firma på opgaven, ville have kostet omkring 100.000 kroner – altså mere end syv gange så meget.

”Most Wanted Recruiting har leveret nogle meget relevante kandidater til en virkelig lav pris i forhold til alternativerne”, siger Patricia Lerche.

Most Wanted Recruting er ikke alene om at bruge dusør i jagten på kvalificerede medarbejdere. I mange it-virksomheder kan medarbejderne i dag se frem til en kontant belønning, hvis de skaffer den rigtige person til virksomheden.

Derudover er de etablerede jobportaler enten på vej eller allerede i luften med lignende koncepter.

Et eksempel er Jobzonen med dusørjob.dk, hvor ihærdige dusørjægere lige nu kan gå på jagt efter 12 dusører med en samlet værdi af 172.000 kroner.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere