Hvordan går det med spam-bøvlet, Cybercity?

Fem Skarpe: Cybercitys kunder oplever nu rekordforsinkelser på op til 10 timer på grund af et spamangreb. Det er tredje gang på otte uger. Jette Westerdahl fra Cybercity giver svar på tiltale.

"Jette Westerdahl, kommunikationsmedarbejder hos Cybercity. Det er tredje gang på otte uger, at kunderne oplever forsinkelser på mails på mange timer. Hvordan synes du selv, det går?"

"Det synes jeg da er problematisk. Det er en spambølge, der har ramt os, og det er vi meget lidt glade for.

Derfor kæmper vi på livet løs for at få afviklet den kø, som spambølgen forårsager.

Vi er i gang med en kæmpe-omlægning, som skal gøre, at vi bliver bedre til at filtrere spam fra. Systemet er klart 1. august. Herefter vil vi ikke opleve de her store mailkøer. Men det tager jo noget tid at implementere den slags."

"Det er jo ikke abonnenter, som har betalt ni kroner om måneden eller som får servicen gratis, der oplever forsinkelserne. Det er erhvervskunder. Hvordan tror du disse gentagne forsinkelser får Cybercity-brandet til at tage sig ud overfor kunder og potentielle kunder?"

"Det er da for dårligt, og vi arbejder på det. Vi knokler på livet løs for at løse det. Det er det konstruktive svar. Den spambølge, som begyndte mandag klokken 15.00 og peakede om aftenen, prøver vi lige nu at finde ud af, hvor kommer fra.

Vi prøver at finde et mønster i mailene for at se, om vi kan blokere dem. Men det er den midlertidige løsning.

Vi vil gerne have noget, der kan filtrere spam langt hårdere, end vi kan nu. Jeg kan ikke fortælle noget om detaljerne i den løsning, for så kan spammerne få for meget at vide."

Ansatte knokler

"Hvordan vil du nu kompensere det tab og den tort, som dine kunder har lidt?"

"Ved at vi knokler. Andet er der ikke rigtigt at sige.

Alle dem, der sidder med det her problem – en masse mennesker med stor viden om teknik – sidder og kæmper på livet løs lige nu for at afvikle en spambølge og for at implementere det, som skal implementeres 1. august.

Det kører helt uden om sommerferien, kan jeg sige. Der er ikke nogen, der holder sommerferie der."

"De har ikke ringet fra ejerne i Norge og sagt, at I godt kan se at få skiftet ud i chefstolen, fordi I efterhånden koster mange kroner, fordi I får så dårlig omtale?"

"Nej. Det ved jeg ikke. Jeg har ikke ringet og spurgt om det. Vi er i gang med et kæmpe projekt. Og det kan simpelthen ikke gøres hurtigere end til 1. august."

Information halter

[b]"Er Cybercity sin opgave voksen, når I gang på gang ikke har informeret kunderne om de her problemer?"[/i]

"Du kan spørge, hvorfor i al verden vi ikke informerede vores kunder, da problemet peakede mandag aften. Det er en fejl. Det var det, vi skulle have gjort. Det var da der, det var irriterende."

"Er det almindeligt, at Cybercity holder styr på sin drift ved at justere hjemmesiden, når Computerworld ringer for at spørge til problemer?"

"Nej, vi justerer den, når problemet er der. Det tror jeg også, vi har gjort alle de andre gange. Den er på nu. Den skule have været på klokken ni i går aftes. Enig."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere