Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

QXL-brugere udsat for svindelforsøg

Ved at udgive sig for at være skattevæsnet forsøgte en person i sidste uge af svindle brugere af auktionssitet QXL.dk for tusindvis af kroner.

Brugere af auktionssitet QXL.dk var i slutningen af sidste uge udsat for et svindelforsøg, hvor en person forsøgte at franarre brugere for tusindvis af kroner, ved at udgive sig fra at arbejde for Told og Skat.

Opmærksomme brugere fattede dog mistanke, da svindelmailen var udsendt fra en gmail-konto samt omtalte myndigheden forkert. Told og Skat skiftede i august 2005 navn til SKAT.

Omfanget af svindelforsøget er endnu ukendt, men QXL er blevet kontaktet af cirka 10 personer, der har fattet mistanke til mailen, oplyser direktør Jacob N. Master.

Har taget nødvendige skridt

QXL kender ikke til nogle tilfælde, hvor brugere har ladet sig narre og har nu taget de nødvendige skridt for at undgå, at det skulle ske.

"Det er meldt ud på siden og via email til vores brugerplatform, at de skal tage sig i akt for denne mail, og hvem de skal kontakte, hvis de modtager den," siger han.

Overvejer konsekvenserne

Hos SKAT tager man svindelforsøget alvorligt, og når ledelsen mødes imorgen, vil det blandt andet stå på dagsordenen, hvad myndighederne skal foretage sig i sagen.

"Man tager det altid meget alvorligt, når der er nogen, der udgiver sig for at være en myndighedsperson uden at være det. Vi er nødt til at overveje, om man skal politianmelde det for at få en egentlig efterforskning," siger Tage Christensen, kontorchef for Indsats i SKAT.

Også QXL overvejer, hvilke konsekvenser svindelforsåget skal have. Endnu er der dog ikke taget nogen beslutning.

"Det er op til vores advokater at bestemme, hvad vi skal gøre," siger Jacob N. Master.

Har tidligere handlet med ofrene

Efterforskningen besværliggøres dog en anelse, da mailen ikke er sendt igennem QXL.dk og derfor ikke hurtigt kan spores tilbage til en bruger af sitet.

Istedet er den sendt direkte til modtagernes mail-adresser, og det tyder på, at svindleren tidligere har handlet med ofrene, siger Jacob N. Master.

Han forsikrer, at QXL.dk arbejder på at finde personen.

Læs den falske SKAT-mail her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere