Artikel top billede

"Der skal være vandtætte skotter ," lyder det fra Palle H. Sørensen, IT- og Telestyrelsen.

Danske signatur-kæmper i åben kamp med sig selv

TDC og PBS kommer til at dyste med sig selv i kampen om at blive næste generation af den digitale signatur. De to byder nemlig både sammen, hver for sig og sammen med andre.

Skal TDC konkurrere med sig selv om den næste generation af den digitale signatur? Måske.

Sådan lyder beskeden fra Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsens it-sikkerhedskontor.

Når konkurrencen om at sikre sig kontrakten på at levere signaturen går ind i sin afgørende fase, så kan TDC og PBS, som begge er med i to konsortier, godt konkurrere med sig selv.

Palle H. Sørensen forklarer, at konkurrencereglerne gør, at en virksomhed godt kan være med i to konkurrerende konsortier.

"Men det kræver vandtætte skotter mure mellem de hold, der forhandler. Det må ikke være de samme mennesker, der deltager i forskellige konsortier," forklarer Palle H. Sørensen.

De regler er også blevet understreget over for de to virksomheder.

Sen frist

Det vil sige, at PBS og TDC, som har stiftet et fælles selskab, som formentlig byder på signaturen, også kan byde hver for sig.

PBS er med i konsortiet med TDC, men har også en alliance med den norske pendant til PBS, BBS, mens TDC byder selv og desuden har et vist samarbejde med EDB Gruppen, der også er prækvalificeret.

Men det vil først vise sig om firmaerne vælger at satse på to heste til november.

Den 9. november er der nemlig frist for at komme med det første projektforslag.

"Så vil vi jo se, hvem der er med. Derefter går vi ind i en møderække med de enkelte konsortier, og så kører det i hvert sit spor," forklarer Palle H. Sørensen.

Modellen for udbuddet kaldes konkurrencepræget dialog, og bruges kun sjældent. Men IT- og Telestyrelsen har valgt den model, for at få teknologiske indspark fra leverandørerne.

Udgangspunktet er en mindre detaljeret kravsspecifikation, som leverandøren og IT- og Telestyrelsen konkretiserer gennem en række møder.

Derfor vil den endelige leverandør også først blive valgt i løbet af næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere