Artikel top billede

Apple overvejer at genoplive den hedgange Newton-pda, der nok var nyskabende men aldrig overskudsgivende.

Vil Apple genoplive Newton?

Ifølge kilder tæt på Apple overvejer it-producenten at træde ind på markedet for pda'er, som virksomheden var med til at skabe i begyndelsen af 1990'erne. En pda kan være klar til januar.

Den amerikanske it-virksomhed Apple kan være på vej ind på markedet for de håndholdte computere, pda'er.

Det mener kilder tæt på virksomheden at vide, skriver det velrenommerede rygtesite AppleInsider.com.

Angiveligt har udviklere hos Apple brugt de sidste 18 måneder på at udvikle Apples bud på en pda, der ifølge AppleInsiders oplysninger er bygget op omkring multi touch-teknologien, der også kendes fra iPhone og iPod Touch.

Det kan betyde et genindtog på det marked, som Apple selv var med til at skabe i begyndelse af 1990'erne.

IPhone forsinkede udviklingen

En ny pda forventes nemlig at være Apples nye satsning efter lanceringen af iPhone, der optog store dele af Apples menneskelige ressourcer.

Det resulterede blandt andet i, at Apple måtte udskyde lanceringen af den næste store opdatering af styresystemet OSX, kaldet Leopard, til oktober måned.

Kilder tæt på Apple fortæller til AppleInsider, at iPhone også i flere tilfælde har forsinket udviklingen af den pda, der altså endnu ikke er officielt bekræftet.

I mindst to tilfælde er udviklere blevet rykket fra projektet, for at hjælpe til med udviklingen af iPhone, blot får at blive rykket tilbage til pda-projektet igen efter få måneder, erfarer AppleInsider.

Sitet beskriver pda'en som cirka halvanden gang større end en iPhone og med en højtopløselig 720x480-skærm, der dækker næsten hele enhedens overflade.

AppleInsider nævner januar 2008 som et muligt lanceringsstidspunkt, man peger dog på midten af 2008 som et mere realistisk tidsramme for lanceringen.

Jobs stolt af ukendt Apple-pda

I Applebruger-kredse har en pda længe stået højt på listen over ønskede produkter, men Apple har gang på gang nægtet at have et sådan produkt i støbeskeen.

Ved en konference i 2004 udtalte direktør og grundlægger Steve Jobs endda, at en pda var et af de projekter, som virksomheden havde måtte skrotte, inden det blev til en lancering.

Dengang udtalte han dog, at selvom der aldrig kom et færdigt produkt ud af anstrengelserne, var det et af de projekter, som Jobs var mest stolt af.

Newton var rivalens hjertebarn

Apple regnes af mange for at være en af fadderne til den moderne pda.

Allerede i 1993 lancerede Apple nemlig den første af slagsen - den nu legendariske Newton - der dog aldrig opnåede økonomisk succes i sin fem-årige levetid. I stedet var det producenter som Palm, HP og Dell, der satte sig på markedet.

Det var da også Steve Jobs, der droppede udviklingen af Newton tilbage i 1997, da han overtog roret i Apple efter at have været væk i mere end 10 år fra virksomheden, han selv var med til at starte i 1976.

Newton var nemlig ikke alene en underskudsgivende forretning for virksomheden, pda'en var også den tidligere direktør John Sculleys hjertebarn.

Netop Sculley var manden der fyrede Steve Jobs, efter Jobs to år tidligere havde headhuntet ham til at lede Apple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere