Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Med opkøbet af Hyperion på plads i Danmark er vi nu langt bedre i stand til at definere, forme og føre an i EPM-markedet," siger Thomas Gregers Honoré.

Oracle indtager BI-tronen efter Hyperion-opkøb

Efter en stribe opkøb er Oracle nu verdens største leverandør af Business Intelligence (BI). Herhjemme er SAS Institute den største BI-leverandør.

Oracle er efter flere opkøb de senere år blevet den største spiller på det internationale marked for analytiske applikationer, eller Business Intelligence (BI).

Det viser den seneste opgørelse af BI-markedet fra it-analysehuset IDC, der rangerer Oracle som verdens største. Oracle følges tæt af SAS, SAP, IBM og Microsoft.

IDC's definition af BI-software omfatter såkaldt Performance Management-applikationer og Data Warehouse-software.

Det vil sige softwareløsninger, der gør det muligt at få adgang til, ændre, gemme, analysere, modellere, levere og spore information for at kunne træffe lynhurtige beslutninger baseret på fakta.

Oracles salg af analytiske applikationer rundede 14,7 milliarder kroner i 2006, hvilket svarer til en markedsandel på 14,2 procent.

Microsoft kunne notere sig for den største fremgang på BI-markedet, da softwarekæmpens BI-omsætning voksede med 24,6 procent i perioden.

Oracles fremgang skyldes blandt andet, at Oracle de senere år har føjet flere BI-værktøjer til selskabets produktlinje gennem opkøb.

Det gælder eksempelvis købet af Siebel i 2005 og sidste års opkøb af Hyperion for 19 milliarder kroner.

BI-markedet er 100 milliarder kroner værd

Ifølge IDC voksede markedet for analytiske applikationer med 11,2 procent i 2006 og rundede en værdi på 100 milliarder kroner. IDC forventer næsten lige så høje vækstrater de næste fem år, da analytikerne regner med årlige vækstrater på 10,3 procent.

Herhjemme er Oracle ikke dominerende på BI-markedet, fortæller Brian Troelsen fra IDC, der i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på en kortlægning af det danske marked.

"SAS Institute er den største BI-leverandør i Danmark, og selskabets markedsposition er ret unik set i et internationalt perspektiv," siger han.

Efter SAS følger danske Targit og en anden rendyrket BI-leverandør, Cognos, på de næste pladser.

"Den hurtigst voksende BI-leverandør er Microsoft, der virkelig har fart på i øjeblikket. Det skyldes primært den ret enkle integration med andre Microsoft-produkter," vurderer Brian Troelsen.

Oracle og Hyperion smelter sammen i Danmark

Administrerende direktør for Oracle i Danmark, Thomas Gregers Honoré, fortæller at Hyperion og Oracle netop er smeltet sammen herhjemme.

Det betyder dels, at de to virksomheder er flyttet sammen fysisk, og at de tidligere Hyperion- og Oracle-kunder fremover bliver mødt af én fælles salgsstyrke.

Den nye salgsstyrke er en kombination af de tidligere Hyperion-folk, og de personer, der i dag arbejder med Oracle Analytics, som har rødder i Siebel. Det betyder også, at Oracle med Hyperion ombord sætter fokus på den næste generation af BI.

Det som Thomas Gregers Honoré og Oracle kalder Enterprise Performance Management (EPM).

Oracle's løsninger til Enterprise Performance Management omfatter finansiel planlægning og konsolidering, operationelle analytiske applikationer, BI- og rapporteringsværktøjer samt værktøjer til dataintegration, alt sammen på en fælles BI-platform.

"Med opkøbet af Hyperion på plads i Danmark er vi nu langt bedre i stand til at definere, forme og føre an i EPM-markedet," siger Thomas Gregers Honoré.

EPM er den næste store ting

John Kopcke, der er Senior Vice President for Oracles EPM-division, beskriver EPM-systemer, som BI, der har taget ved lære af den succes store virksomhedssystemer, eller ERP (Enterprise Resource Planning), har haft.

ERP-systemer revolutionerede virksomhedernes transaktionsprocesser ved at have en systematisk tilgang til at håndtere forretningsprocesser på tværs af organisationen. Det vil sige alt lige fra at modtage en ordre til at sætte penge i banken.

Med EPM anlægger man et tilsvarende systematisk syn på forretningsprocesserne og bruger det til at forbedre virksomhedens præstationer.

ERP-systemernes succes stammer også delvis fra den debat, der tidligere rasede om, hvorvidt virksomheden skulle satse på en samlet standardløsning, eller lade hver forretningsafdeling køre deres egen løsning.

Svaret fra markedet var klart: Det skulle integration til. Her mener John Kopcke, at forskellen mellem ERP og EPM bliver tydelig. Det er ikke nok at integrere EPM i standard ERP-systemer.

De skal derimod være adskilte, fordi de basalt set er helt forskellige. ERP-systemer bruges til at køre forretningen, mens EPM-systemer skal bruges til at styre forretningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere