Artikel top billede

Hvad hvis du var statsminister, Kim Østrup?

Folketingsvalg 2007: It skal styrkes på alle niveauer i uddannelsessystemet og en kommende it-minister skal have erfaring med it, lyder det fra Kim Østrup, vicedirektør i IBM.

Kim Østrup, vicedirektør hos IBM og formand for IT-Branchens udvalg for digital forvaltning, hvis du var statsminister, hvilket it-område ville du så sætte ind på som det første?

"Jeg ville sætte en sammenhængende dagsorden for forskning og uddannelse fra folkeskolen til universitetet. Jeg ville gå efter bredden ved at sikre at få it ind i uddannelserne på alle niveauer.

For at styrke eliten ville jeg gradvist øge taxametrene for it-kandidatuddannelser og styrke forskningen på it-området - gerne i grænselandet til andre områder.

Vi kan uddanne mange flere kandidater, end vi gør i dag.

Irland uddanner relativt set fem gange så mange kandidater på topniveau som Danmark.

Den offentlige it-forskning er kun 10 procent af den private. Det er for lidt.

Den skal styrkes for eksempel gennem "centre of exellence", som udvikler styrkepunkter og samarbejde med erhvervsliv.

Der skal også bygges en fælles forskningsinfrastruktur der dækker højhastighedsnet, grid-computing og forskningsinformation.

Infrastukturen skal føres helt ud til kollegier og være grundlag for et stort bredbådseksperimentarium."

Hvem ville du udnævne til it-minister?

"Danmark har haft mange dygtige ministre på området. E

n ting er fælles for dem: Ingen af dem havde på forhånd kendskab til it eller forskning.

Jeg tror, at jeg denne gang ville vælge en person med erfaring på området."

Hvad ville du gøre for it i erhvervslivet?

"Jeg ville se på mulighederne for at hjælpe virksomhederne med at outsource opgaver til udlandet og gøre det nemmere at anvende udenlandsk arbejdskraft.

Det er nødvendigt at se på, hvad it kan gøre for at løse manglen på arbejdskraft.

Jeg ville undersøge om afskrivningsreglerne på elektronisk udstyr var tidssvarende og satse på det vækstområde der ligger i kombinationen mellem sygehussektoren, it, bio og farma gennem en samordnet politik."

Hvordan ville du så sikre, at det offentlige udnyttede hele potentialet i it?

"I lyset af manglen på arbejdskraft ville jeg etablere en fond der kunne investere i udvikling af it i den offentlige sektor. Således at kerneydelserne kan leveres med færre hænder.

Et godt eksempel er telemedicin, men det skal det enkelte hospital ikke selv udvikle.

Vi skal investere i nye organisationsformer og finde governancemodeller for eksempel for domænefællesskaber og servicefællesskaber.

Jeg tror den mest effektive måde at løse nogle af de akutte problemer er at samle serviceområder i centre.

Fonden skulle også sætte offentlig innovation på dagsordenen for at finde nye veje til at levere mere velfærd med færre hænder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere