Artikel top billede

"Jeg er en meget holdningspræget leder," siger Jørgen Lindskov Knudsen, administrerende direktør i Mjølner Informatics. (Foto: Morten Jac.)

Mjølner: Vi har droppet HR-afdelingen

It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007: Hos Mjølner Informatics er HR-processen en integreret del af hverdagen. Der bruges en netværksstruktur baseret på indgroede værdier.

Tilbage til artiklen : Her er it-branchens bedste arbejdspladser 2007.

Hos den århusianske softwarevirksomhed Mjølner Informatics er fravalget af HR-afdelingen en bevidst strategi - i stedet er HR-processen en integreret del af virksomheden, som er styret af tre grundværdier fremsat af en stærkt holdningspræget leder.

Med 75 medarbejdere i hælene betragter administrerende direktør Jørgen Lindskov Knudsen sin egen rolle i personaleledelsen som en inspirator i organisationen.

Meningen er, at medarbejderen er den vigtigste og eneste ressource, firmaet har. Derfor skal virksomhedens vidensmedarbejdere håndteres i øjenhøjde.

"Jeg er en meget holdnings- og værdipræget leder og går meget op i, at det er værdier, der skal drive organisationen fremad," siger han.

Effektiv pleje

Jørgen Lindskov Knudsen mener ikke, at det er bedre at have en HR-afdeling, for medarbejdere hos Mjølner Informatics bliver betragtet som individer og ikke som en gruppe.

"For os er det vigtigt, at det, der har med medarbejdere at gøre, er noget, som skal være fuldstændigt integreret i organisationens måde at agere på og ikke være en afdeling, man skal gå over til og blive plejet.

Det at pleje medarbejdere er kun effektivt, hvis det er noget, som hele organisationen er opmærksom på," fremhæver han.

It-systemer støtter it-virksomhedens HR-processer, men binder på ingen måde arbejdsgangen hos Mjølner Informatics – den foregår i en løst koblet og netværksbaseret organisation.

"Vi har formelle strukturer, der skal styre dagligdagen, men utrolig meget af arbejdet foregår i netværksstrukturer på kryds og tværs. Vi bruger it-systemer til at støtte kommunikationen i projekterne, men it-understøttelsen er et værktøj, der skal hjælpe det, som er den egentlige proces og ikke den modsatte vej rundt. Det er til for at støtte vores arbejde og ikke for at styre vores arbejde," understreger den administrerende direktør.

Arbejdet foregår i fællesskaber inden for en række emner.

Præger medarbejdere

Selv om HR-processen ikke er institutionaliseret, frygter Jørgen Lindskov Knudsen ikke et direktørskifte.

"På det plan tror jeg, at jeg er meget undværlig, for jeg smitter af på min organisation. Jeg sørger for at indpode virksomhedens værdigrundlag hos de folk, der i dag udfører deres arbejde her. Det værdigrundlag, som virksomheden har, har den enkelte medarbejder.

Den dag jeg ikke er den, der styrer organisationen, er det mit håb, at organisationen kører videre uden at opdage, at jeg ikke er her. For værdierne ligger i sektionslederne, projektlederne og i den enkelte medarbejder," fortæller Jørgen Lindskov Knudsen med sikkerhed i stemmen.

To niveauer

I dagligdagen har Mjølner Informatics to niveauer, som tager sig af medarbejdernes forhold. Som en projektorganisation har hver enkelt projektleder et ansvar for den løbende daglige medarbejderpleje.

Sektionslederniveauet ligger ovenover projektlederniveauet, hvor der bliver bliver taget hånd om langsigtede personalemæssige forhold.

"Sektionslederne har medarbejderudviklingssamtaler med den enkelte medarbejder. Det er noget, vi gør på årlig basis. Imellem de årlige samtaler er der en opfølgningssamtale, hvor sektionslederen tager fat i det, der blev aftalt i medarbejderudviklingssamtalen."

"Her taler man om, hvordan det er gået med de ting, man besluttede sig for at ændre i den kommende periode. Og om medarbejderen er kommet i gang med de aktiviteter. Det kan enten være aktiviteter fra virksomhedens eller medarbejderens side. Personlige udviklingstiltag kan der også være tale om," forklarer Jørgen Lindskov Knudsen.

Kompetenceudvikling foregår også på samme måde. Her aftaler medarbejderen og sektionslederen på forhånd, hvad mødet skal dreje om.

Det eneste nye tiltag, der er blevet foretaget i den tid, virksomheden har levet, er at indføre sektionslederens rolle, der tidligere blev udført af udviklingschefen.

Tilbage til artiklen : Her er it-branchens bedste arbejdspladser 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere