Tilfredse medarbejdere batter på bundlinjen

It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007: It-branchens bedste arbejdspladser solder langt fra pengene op på at fedte for medarbejderne. Istedet bliver pengene brugt godt.

Koster det ikke en bondegård at fedte så meget for medarbejderne, at selskabet optræder i toppen af listen over It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007?

Svaret er nej. I hvert fald hvis de økonomiske resultater fra de 15 virksomheder, der klarer sig bedst i undersøgelsen, ligger til grund for vurderingen.

Det kan betale sig at kræse

De økonomiske resultater i Top 15-selskaberne , adskiller sig ikke i negativ retning fra konkurrenter og kolleger i it-branchen.

Derimod ser det ud til, at det kan betale sig at kræse for medarbejderne, da det hverken koster dyrt på bundlinjen eller svækker konkurrenceevnen.

Retter man eksempelvis søgelyset mod fire af virksomhedernes nøgletal – omsætningsvækst, overskudsgrad, afkastningsgrad og effektivitet – så ligger Danmarks 15 bedste arbejdspladser inden for it-sektoren højere end gennemsnittet for hele branchen.

Sund økonomisk sans

Det er måske ikke så overraskende.

Da det danske datterselskab af det amerikanske softwarefirma CA klarede sig bedst af alle danske it-selskaber i samme undersøgelse for tre år siden, erklærede CA, at der lå sund økonomisk sans bag den store satsning på tilfredse medarbejdere.

“Vi har regnet os frem til, at den store arbejdsglæde giver os to procent ekstra rent på bundlinjen. Det er lige omkring fire millioner kroner i vores tilfælde,” sagde CA’s daværende direktør Per Kogut (han står nu i spidsen for NNIT red.) til Computerworld i november 2004.

I konkrete tal kan Top 15-virksomhederne prale af en gennemsnitlig overskudsgrad på 4,25 procent, hvilket er lidt højere end gennemsnittet for de 349 it-virksomheder, der deltager i Computerworlds årlige Top 100-undersøgelse.

Fjerner man medico-selskabet Medtronic – der er lige på vippen til at være et it-selskab – fra overskudsgradsberegningerne, så stryger gennemsnittet i vejret og lander på syv procent.

Det er mere end dobbelt så højt som branchegennemsnittet.

To kæmper og en dværg

Listen over de bedste arbejdspladser i den danske it-branche rummer virksomheder fra alle kroge af it-branchen.

Dog med en klar overvægt af servicefirmer, hvilket ikke er så overraskende, da den dygtige medarbejder er firmaernes allervigtigste aktiv på denne del af it-markedet.

På toppen af listen finder vi – som beskrevet her på siden – danske datterselskaber af de to amerikanske it-kæmper Microsoft og Cisco.

De to it-koncerner har længe gjort sig bemærkede som attraktive arbejdspladser, og de har i det henseende et godt ry i branchen.

Begge selskaber har også råd til at tage medarbejdernes trivsel meget alvorligt, da både Microsoft og Cisco er guldrandede globale forretninger.

Microsoft-koncernen omsatte i seneste regnskabsår for godt 263 milliarder kroner og scorede et overskud efter skat på intet mindre end 72,2 milliarder kroner.

Cisco er lidt mindre, men med en omsætning på 179,1 milliarder kroner og et resultat efter skat på 37,5 milliarder kroner, er der dog ikke tale om nogen lille biks.

I den sammenhæng virker århusianske Mjølner – der kommer ind på en flot tredjeplads i undersøgelsen – som en meget lille dråbe i havet.

Omsat for 36 millioner

Mjølner omsatte i 2006 for 36 millioner kroner. Til sammenligning hævede Cisco-topchef John Chambers ifølge finanstidsskriftet Forbes mere end 10 gange det beløb i løn i 2006.

Lidenheden ser dog ikke ud til at tynge Mjølner, og det kan måske inspirere den store del af det danske it-marked, der udgøres af små og mellemstore virksomheder, til at tage kampen op mod giganterne.

Med en overskudsgrad på 17,1 procent i regnskabsåret 2006 giver Mjølner alle – inklusive de to amerikanske it-kæmper – baghjul, og selskabet har den absolut højeste overskudsgrad af de 15 it-virksomheder, der topper undersøgelsen “It-branchens Bedste Arbejdspladser” i 2007.

Se vinderne af It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere