Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Dansk firma: Ansæt kun de bedste og lad resten gå

It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007: Konsulenthuset Netcompany ansætter kun de bedste folk og fravælger resten. Ifølge direktør Carsten Gomard har det skabt grundlaget for succes.

It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007: Med en unik rendyrkning af homogeniteten og med devisen om, at det, der ikke kan stå på førstepladsen, må gå, har Netcompany skabt en medarbejderstab af rene eliteprofessionelle.

Her er det kun de bedste af de bedste, der arbejder hos Netcompany.

Sådan lød det fra adminstrerende direktør for Netcompany, Carsten Gomard, der var blandt talerne til konferencen It-branchens bedste arbejdsplads, der løber af stablen netop nu.

Netop elitestrategien og den specielle tilgang til, hvordan man rekrutterer medarbejdere, har ifølge Carsten Gomard været grundlaget for topresultater år efter år for den otte år gamle konsulentvirksomhed med 140 medarbejdere.

Carsten Gomard understreger, at en virksomheden ikke kan sælge sig over for medarbejderne på frynsegoder.

"De skal selvfølgelig være der, men hovedbudskabet er en interessant og udviklende virksomhed med de bedste kolleger. At have de bedste kolleger på en hverdag, er det altafgørende for mennesker generelt," siger han.

Medarbejdere vigtigst

Direktøren tager hovedbudskabet meget alvorligt og er langt mere konsekvent i at efterleve det.

"Det vigtigste af alt andet er, at talentfulde medarbejdere synes, vi er den mest interessante og udviklende arbejdsplads. Det er simpelthen fundamentalt for vores strategi og kun på den måde kan vi levere topresultater for vores kunder, medarbejdere og virksomheden selv.
Medarbejderne er vigtigere end årsregnskabet," bedyrer han.

Hos Netcompany forbinder man også succesen med, at virksomheden har den bedste uddannelse i branchen, de dygtigste konsulenter i markedet, en stærk kultur og et socialt sammenhold i særklasse.

Direktøren fremhæver, at man er nødt til at strække langt og holde godt fast for at implementere HR-politkken.

Kompromisløs HR-politik

Konsulenthuset har fået et hav af priser og er blandt andet blevet kåret som en af Danmarks dygtigste konsulentvirksomheder i 2005, 2006 og 2007 af Børsen.

Netcompanys vision er at være Danmarks førende og foretrukne leverandør af forretningskritiske virksomhedssystemer, integration og portaler på Java J2 EE og Microsoft .NET.

Carsten Gomard fremhæver, at det sværeste kriterie for en succesfuld HR-politik er at gøre det til rygraden i virksomhedens filosofi.

Ifølge direktøren udtrykker alle virksomheder de samme ønsker om HR-politikken, men problemet er hvor kompromisløst, de ønsker at satse på den. Og for ofte bedrager de dem selv.

Den typiske Netcompany-konsulent er et yngre menneske mellem 25-35 år, er blandt de dygtigste i klassen – og med de rigtige værdier hjemmefra. Desuden er det uhyre vigtigt, at en Netcompany-konsulent er resultatorienteret og lærenem.

Carsten Gomard mener, at homogenitet er godt for fællesskabet.

"Når værdierne er de samme, skaber det et bedre sammenhold. Når faglighed, ambition og fokus på at få succes er fælles, bliver det også nemmer at opnå det," udtrykker han.

Hos Netcompany har man erfaret, at talenter skifter job:

- Hvis lønnen er for lav og belønningen for at lære og skabe udvikling mangler.

- Hvis medarbejderne selv skal være chefer uden at have forbilleder.

- Hvis de bløde værdier overskygger det at være ambitiøs og nå sit mål.

- Hvis ikke medarbejdernes omgivelser er talentfulde.

Computerworld.dk følger konferencen. Senere kan du se, hvilken it-virksomhed, der er Danmarks bedste at arbejde i. Se alle artiklerne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere