Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Økonomisk nedtur går uden om danske it-firmaer

Den økonomiske opbremsning vil næppe ramme it-branchen lige så hårdt som andre brancher. Læs her hvorfor.

Den danske økonomi har klaret sig overraskende godt i 2007, og Danmark ser ud til at komme ud af året med en solid vækst i BNP på 1,9 procent.

Men vi står over for en hård opbremsning i 2008 og 2009, fastslår Dansk Erhverv i sin Økonomiske Prognose 2007.

”Dansk økonomi har udvist imponerende vækstrater gennem de foregående år, men i 2007 har økonomien som helhed været præget af en generel afmatning i de økonomiske indikatorer,” fastslår cheføkonom i Dansk Erhverv, Jens Brendstrup, i en pressemeddelelse.

Ingen jubelvækst

IT-Branchens direktør, Jacob Lyngsø, forventer ikke, at branchen bliver nær så hårdt ramt.

Opbremsningen mærker han ved, at der ikke er jubelvækst, men en række opgaver skal holde motoren kørende for it-branchen.

”Hvis vi tager udgangspunkt i år, har vi ikke haft en voldsom vækst, som vi plejer. Men til næste år forventer vi en lidt større vækst på grund af en række opgaver, som skal være med til at øge vores vækst," siger direktøren.

Af opgaver mener han især serviceydelser inden for det offentlige.

”Gennem digitalisering-processen, som det offentlige skal igennem, skal it-branchen i stor omfang være med til at løse det,” siger Jakob Lyngsø..

Digital signatur

Den digitale signatur er ifølge Jacob Lyngsø et projekt, der vil føre mange opgaver med sig.

”Der bliver nok fundet en ny løsning på den digitale signatur i det nye år, og det vil aflede en række krav til både kommunerne, regionerne og staten, som kræver nogle digitaliseringsløsninger, og som vi begynder at se skitserne af i det kommende år,” understreger han.

Også projekter inden for CO2-udledning kommer it-branchen til at involvere sig i.

Direktør for dansk Industris it-gren, ITEK, Tom Togsverd, deler den samme opfattelse af fremtidsudsigterne for it-branchen.

”Man må forvente en vis afsmitning, men om den går 100 procent igennem er ikke sikkert. For lige så vel som den lavere vækst vil få nogle it-virksomheder til at investere mindre, ser vi samtidig en trend, der går i retning af, at der bliver proppet intelligens i flere og flere produkter og processer,” pointerer han.

Brug for arbejdskraft

Selvom det generelle billede viser en reduktion, mener Tom Togsverd, at it-branchen får en blødere landing.

”Det generelle konjukturbillede påvirkes af, at vi får proppet elektronik og it ud i mange flere produkter og processer. Den trend vil forsætte. Desuden vil vi i vores erhverv kunne holde skansen, fordi vi kravler ind i flere processer og produkter i forhold til andre erhverv,” siger han.

Samtidig mener han , at it-branchen løbende har brug for kvalificeret arbejdskraft.

”Netop udviklingen i intelligente systemer gør, at vi hele tiden har brug for folk,” siger Tom Togsverd.

Det er især stigningen i danskernes realløn og formuer, der har holdt det forbrugsdrevne opsving i gang.

Dansk Erhverv vurderer, at den høje aktivitet er efterdønninger af de seneste års højkonjunktur, og at væksten efterhånden vil ebbe ud i takt med, at den indenlandske efterspørgsel vil fortage sig.

Manglen på arbejdskraft er med til at forstærke den forventning, for lige nu udnyttes produktionspotentialet ikke til fulde, og det virker afdæmpende på BNP-væksten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere