Artikel top billede

Peer Kølendorf får i denne uge første fingerpeg om sin videre skæbne. Foto: Torben Klint

Skandalesag i IT-Branchen: Ingen kritikere mødte op

Ingen kritikere af den omstidte it-distributør i IT-Branchens bestyrelse, Peer Kølendorf, mødte frem til sidste møde. Sagen fortsætter dog for fuld kraft.

Tilbage til forsiden

Sagen hos IT-Branchen, hvor en direktørs sæde i hovedbestyrelsen anfægtes på grund af direktørens tidligere ejerskab af selskabet Comitel International, der er belastet af en berygtet momskarrusel-sag, har taget en ny drejning.

Ingen af kritikerne af den omstridte direktør Peer Kølendorf mødte op til et møde hos IT-Branchen i slutningen af sidste uge, da sagen skulle drøftes.

"Mødet bragte ikke noget nyt, da ingen af de medlemmer, som har kritiseret mig i medierne, mødte frem," siger direktør Peer Kølendorf.

Men en af de mest fremtrædende kritikere mener ikke, at han skulle møde op.

"Da jeg ikke længere er medlem af IT-Branchen, mødte jeg naturligvis ikke op," siger direktør Jørn Rosenmeier, som har meldt sig ud af IT-Branchen i protest mod Peer Kølendorf.

"Dem med kendskab til injurielovgivning vil også kunne forstå, hvorfor jeg ikke ønsker en dialog. Peer har naturligvis ret til at sige, hvad han vil til sit forsvar, mens jeg skal kunne føre bevis for eventuelle anklager. Sådan er det, og sådan skal og bør det være. Så derfor valgte jeg at gå, når jeg nu ikke kan lide lugten i bageriet," siger direktøren.

Jørn Rosenmeier finder det dybt problematisk, at Peer Kølendorf på vegne af IT-Branchen kan sidde over for skatteministeren og rådgive ham om, hvordan han undgår momskarruseller.

Afviser kendskab

Men Peer Kølendorf fremhæver endnu en gang, at han ikke er eller har været involveret i momskarruseller.

"Vores tidligere direktør er idømt en alvorlig fængselsstraf for at have handlet ulovligt i selskabets navn. Af dommen fremgår det udtrykkeligt, at han har medvirket uden om selskabet.

Der ligger en 215 sider domsudskrift fra oktober 2007. Det er en sag, som alle i vores og andre brancher kan lære af. Den handler om udspekuleret svig fra betroede medarbejdere opklaret efter en imponerende efterforskning," siger Peer Kølendorf.

Hvordan forklarer du, at det firma, du har siddet i bestyrelsen for med CVR. nr 26875633 med fire ansatte, havde en omsætning på 2,3 milliarder kroner på et år?

"Det spørgsmål er der redegjort fyldigt for år efter år. I revideret regnskab efter revideret regnskab, hvor det fremgår, hvad der er indkøbt af support eksternt og især internt fra koncernens managementselskab, som leverer logistik, økonomi, IT, reception etc. til alle selskaber i koncernen, og som ville have øget antallet af medarbejdere betydeligt, hvis de havde været ansat direkte i firmaet," siger han.

Det er altså foregået , helt som alle andre moderne brokerforretninger inden for stort set alle brancher organiseres og drives. Det er ikke antallet af handler, men de handler, der er gennemført uden om kontrolsystemerne og uden selskabets vidende, der er straffesagens kerne, forklarer Peer Kølendorf.

Etik eller jura

Men Jørn Rosenmeier stopper ikke kritikken.

"Selv om direktøren (Peer Kølendorf, red.) har rettens ord for, at han åbenbart ikke har vidst, hvad der foregik i hans eget firma, så er der tale om meget store penge, der skulle og kunne være brugt bedre.

Tænk på din lokale skoles eller hospitals budget. Derfor er Peer efter min overbevisning ikke den rigtige til at sidde i IT branchen," siger han.

Derfor mener Jørn Rosenmeier, at IT-Branchen nu skal vælge side.

"IT-Branchen skal nu vælge mellem etik og jura. Peer er jo ikke dømt for at have brudt nogen love og er derfor juridisk set ren. Men som nogen nok husker, var vores statsminister i sin tid fremme og skælde ud på blandt andre TDC for lovlig men kreativ brug af afskrivning-skattereglerne. Jeg er helt enig i hans holdning om, at man som erhvervsmand også har et etisk ansvar. Vi arbejder ikke kun for os selv, men også for samfundet," siger han.

Denne uge

I denne uge indstiller formand for distributør-udvalget Ole Eklund til forretningsudvalget, hvad han mener bør blive den videre skæbne for Peer Kølendorf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere