Fransk politi triumferer: Microsoft hjem til USA

Det franske gendarmeri dropper Microsoft og går over til det åbne styresystem Linux på 70.000 computere.

Det franske gendarmeri offentliggjorde onsdag, at hele politistyrken nu dropper Microsoft til fordel for det åbne styresystem Linux, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Politistyrken bliver dermed en af verdens største administrationer, som skifter til et styresystem baseret på åben kildekode.

Med skiftet cementerer politistyrken sin vej væk fra Microsoft som begyndte i 2005 da politistyrken skiftede til kontorpakker baseret på åben kildekode. Siden 2006 har gendarmeriet også benyttet open source- internetbrowsere

70.000 gange Ubuntu
Gendameriet bruger i øjeblikket Microsofts styresystem Windows XP på styrkens 70.000 computere.

Men med indførelsen af Linux-varianten Ubuntu ændrer dette sig snart, fortæller Oberst Nicolas Geraud, der er vicechef for gendarmeriets it-afdeling.

”Vi vil installere Linux hver gang vi er nødt til at udskifte en computer. Dette år forventer vi at ændre mellem 5.000 og 8.000 til Ubuntu, og næste år mellem 12.000 og 15.000, sådan, at alle maskiner bruger et operativsystem fra Linux i 2013 eller 2014,” siger Nicolas Geraud til nyhedsbureauet.

Det er tre årsager til skiftet, fortalte Nicolas Geraud onsdag ved Solution Linux konferencen i Paris.

Den første er at sprede leverandørfeltet og mindske styrkens afhængighed af et enkelt firma. For det andet sker det for at give gendarmeriet kontrollen med styresystemet. Den tredje årsag er pris, fortalte han.

Han tilføjede desuden at ”Linux-brugergrænsefladen er forud for andre operativsystemer på markedet for professionelt brug.”

Sparer 52 millioner om året
Nicolas Geraud forklarede videre at skiftet til det åbne operativsystem virkede logisk efter at gendarmeriet i 2005 skiftede til OpenOffice og året efter til mailklienten Thunderbird og browseren Firefox.

Gendameriet anslår at besvarelsen når alle maskiner har fået skiftet system vil andrage 52,2 millioner kroner om året.

Den franske politistyrke er med omkring 100.000 ansatte en af de største administrationer i verden, som skifter operativsystemerne ud med open source.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.