Artikel top billede

Googles Android-platform klar til at køre

Flere mobil-producenter er klar til at løfte sløret for de første prototyper af Googles mobil-satsning Android.

Computerworld News Service: Selskabet ARM vil demonstrere Googles Android på en tidlig prototype ved Mobile World Congress i Barcelona denne uge.

Det bliver en ud af flere demonstrationer af den mobile platform, der vil foregå ved konferencen, meddeler Google.

ARM-talsmand Stuart Gill bekræfter i et interview, at ARM vil foretage en demonstration af Android-platformen, men han vil dog ikke uddybe.

Google bekræfter

"ARM vil demonstrere Android på en tidlig prototype for at vise, hvordan platformen fungerer," skriver talsmand fra Google, Bary Schnitt i en email.

"Der er et antal andre virksomheder, som vil demonstrere Android på deres forskellige former for hardware ved Mobile World Congress."

Han vil dog ikke sætte navn på de andre.

Schnitt tilføjer, at Google er "meget begejstret over det momentum, der opbygges bag platformen af det antal virksomheder, der understøtter den med deres teknologi."

Førende platform

Google har også frigivet et link til en video, der viser den tidlige prototype-enhed.

Det er logisk for ARM at udvikle til Android, da virksomheden designer Linux-baserede CPU'er til mobiltelefoner såvel som CPU'er baseret på andre operativsystemer.

ARM er den fremherskende CPU-platform til mobiltelefoner, siger Jack Gold, analytiker ved J. Gold Associates fra Northboro, Massachusetts.

Siden ARM allerede bygger til Linux, vil det ikke være svært for virksomheden at putte Android ovenpå Linux i en telefon, siger Gold.

Han mener, at ARM muligvis udfører Android-udviklingen på vegne af et andet firma, måske en device-producent.

Flere andre vil følge

HTC og T-Mobile planlægger også at tilbyde telefoner baseret på open source-platformen Android i år, har virksomhederne udtalt.

For Gold og andre er spørgsmålet ikke, om virksomheder viser produkterne frem, men derimod om produkterne faktisk virker.

"Enhver kan fremvise en telefon, men hvor gennemarbejdet vil den være?" spørger han.

Han forventer demonstrationer fra en god håndfuld virksomheder af Android-enheder før juli. Samtidig venter han, at telefonerne er i handlen mod slutningen af året.

Også Dell og Google vil angiveligt vise en Android-telefon i Barcelona denne uge. Men den rapport blev hurtigt afvist af bloggere og andre.

En insider fra branchen, som bad om ikke at blive identificeret, siger, at det er usandsynligt, at Dell ville producere en Android-telefon, delvist fordi virksomheden ikke er medlem af OHA. Men det er ARM heller ikke, og arbejder muligvis ud fra Android-udviklerkittet eller med en anden producent, bemærker analytikeren.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere